2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Piedalies videi draudzīgā izaicinājumā “Km skaita pavasarī!”

Mārupes novada pašvaldība aicina visas Latvijas pašvaldības piedalīties videi draudzīgā izaicinājumā. Lai veicinātu dabai draudzīgu pārvietošanās paradumu veidošanos, no 20. aprīļa līdz 10. maijam arī Smiltenes novada pašvaldība piedalās izaicinājumā “Km skaita pavasarī!”. Trīs pašvaldības, kuras būs sakrājušas visvairāk “zaļo” kilometru, saņems balvas savam novadam.

Aktivitātes ietvaros Smiltenes novada pašvaldībai ir reģistrēts izaicinājums lietotnē STRAVA. Izaicinājumam var pievienoties ikviens novada iedzīvotājs un katrs, kurš vēlas būt piederīgs tieši Smiltenes novadam no 20. aprīļa lietotnes meklētājā ierakstot atslēgas vārdus “Km skaita pavasarī – SMILTENES NOVADS”. Detalizētāka STRAVA lietošanas instrukcija atrodama ŠEIT.

Visi nosoļotie, noskrietie vai ar velosipēdu nobrauktie kilometri būs artava starpnovadu sāncensībā par vērtīgām balvām savam novadam, kuras būs lietošanai pieejamas ikvienam!

Sacensību norises laiks ir no 20. aprīļa līdz 10. maijam, pievienoties izaicinājumam varēs jebkurā brīdī līdz tā noslēgumam. Izaicinājumā tiks ieskaitīti tikai soļojot, skrienot vai ar velosipēdu veiktie kilometri. Dalībniekiem aizliegts izmantot jebkādus motorizētus pārvietošanās līdzekļus! Pirms aktivitātes veikšanas vienmēr jāatceras ieslēgt distances fiksēšanu, plašāku informāciju par lietotnes izmantošanu var atrast STRAVA lietošanas instrukcijā.

Jaudīgākais novads “zaļo” kilometru vākšanā tiks noskaidrots 12. maijā, “Zaļā festivāla” laikā. Par lieliskām balvām izaicinājuma dalībniekiem parūpēsies SIA “Fixman”, SIA “WILL Sensors” un uzņēmums “Dārzs zem Saules”.

Cāļus skaita rudenī, bet kilometrus – pavasarī! Noskaidrosim, kurš Latvijas novads ir jaudīgākais attiecībā uz videi draudzīgu pārvietošanos! Aicinām visus Smiltenes novada iedzīvotājus un tos, kuriem šis novads tuvs, pieteikties, lai Smiltenes novadā sanāk daudz nosoļotu, noskrietu vai ar velosipēdu nobrauktu zaļo kilometru!

Izaicinājuma nolikums

Beāte Putniņa

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste