2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Piesaki īpašumu konkursam „Dārzu pērles Smiltenes novadā 2022”

Smiltenes novada pašvaldība izsludina pieteikšanos konkursam “Dārzu pērles Smiltenes novadā 2022”. Īpašumus dalībai konkursā var pieteikt  no 30. jūnija līdz 10.jūlijam.

Īpašumu pieteikt var īpašnieks vai jebkurš novada iedzīvotājs, kā arī komisija, iepriekš pieteikumu saskaņojot ar objekta īpašnieku.

Konkursa mērķis ir veicināt Smiltenes novada iedzīvotājus un uzņēmējus savas darba un dzīves vietas sakopšanā un latviskās kultūrvides veidošanā, kā arī noskaidrot novada teritorijā sakoptākos īpašumus.

Konkursam pieteiktie īpašumi tiks vērtēti sekojošās nominācijās:

  • Sakoptākā ģimenes māja;
    •    Sakoptākā viensēta pagasta teritorijā;
    •    Sakoptākais uzņēmums (iestāde, viesu māja, organizācija, uzņēmums, veikals, kafejnīca u.c.)
    •    Sakoptākā daudzdzīvokļu māja;
    •    Sakoptākais priekšdārzs;
    •    Dārza “pērle” (dārza māja, kolekciju dārzs, mākslas darbi dārzā u.c.);

Katrā nominācijā pieteiktie pretendenti tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, pirmais kopiespaids un kopskats, ielu malas un pieguļošas teritorijas sakoptība, augu kompozīcijas un sakoptība u.c. Visi vērtēšanas kritēriji konkursa nolikumā.

Konkursam pieteikto īpašumu izvērtēšanu no 11. jūlija līdz 31. jūlijam veiks Smiltenes novada pašvaldības domes apstiprināta komisija šādā sastāvā: deputāte Gita Mūrniece, daiļdārza īpašniece Una Eglīte, Raunas pagasta pārvaldes vides dizaina speciāliste Solvita Auziņa, Apes apvienības pārvaldes vides dizaina speciāliste Dina Semjonova un domes Saimnieciskās darbības nodaļas teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine.

Konkursa laureāti tiks godināti 2022. gadā 20.augustā pasākumā “Rauna svin vārda dienu” Raunā.

Pieteikt īpašumus konkursam var no 30. jūnija līdz 10. jūlijam, iesniedzot rakstisku pieteikumu novada domē Klientu apkalpošanas centrā, Dārza ielā 3, Smiltenē, pagastu pārvaldēs vai nosūtot uz e-pasta adresi [email protected]. Iespējama pieteikšanās arī novada mājas lapā www.smiltenesnovads.lv, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu ŠEIT.

 

Parādīsim savus skaistos, sakoptos īpašumus, lai mēs kopīgi varam lepoties par savu skaisto un ziedošo Smiltenes novadu!

 

Informāciju sagatavoja:

Agija Kukaine
Smiltenes novada pašvaldības
Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste