2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pirmā darba grupas sanāksme 14. jūlijā par vēja parku “Augstkalni”

Ir pagājis zināms laiks, kopš ietekmes uz vidi novērtējuma ietvaros vēja parka “Augstkalni” attīstītājs SIA “WPR2” rīkoja sākotnējo sabiedrisko apspriešanu par vēja parku “Augstkalni”. Šobrīd ir saņemts Vides pārraudzības valsts biroja sagatavotais darba uzdevums jeb programma ietekmes uz vidi novērtējuma procesa veikšanai, un savu viedokli par ieceri jau ir paudusi daļa iesaistīto ekspertu, tādēļ šobrīd jau ir iespējams noteikt precīzākas aprises plānotajam vēja parkam.

​​​​​​Kā SIA “WPR2” apliecināja sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksmes laikā, ir plānots ar iedzīvotājiem tikties biežāk, lai diskutētu un skaidrotu jautājumus, kas aktuāli ikvienam plānotā vēja parka tuvumā dzīvojošam iedzīvotājam vai zemes īpašniekam. Tiek plānotas 3 darba grupas – pirmā Drustos, otrā Launkalnē un trešā pēc iedzīvotāju ieteikuma.

Pirmā darba grupas sanāksme notiks šī gada 14. jūlijā, plkst.17.00. Visus sanāksmes dalībniekus būsim priecīgi redzēt Drustu Tautas nama mazajā zālē, Palsas ielā 11, Drustos, Smiltenes novadā.

 
Pirmās darba grupas sanāksmes galvenais sarunas temats būs saistīts ar vēja parka plānojumu un potenciālo novietojumu. Vēja parka attīstītāji sniegs skaidrojumu par to, kādi ir nosacījumi staciju izvietošanai, kādas stacijas varētu tikt izbūvētas, kur varētu tikt izbūvēti pievedceļi, cik daudz zemes ir nepieciešams vēja parka izbūvei, kur varētu tikt izvietotas kabeļu līnijas, kā varētu tikt būvēts vēja parks u.c. jautājumi.

Pirmās darba grupas sanāksmes laikā SIA “WPR2” plāno uzsākt arī diskusiju par to, kāds apkārtnē dzīvojošajiem iedzīvotājiem būs ieguvums no šī vēja parka, kā arī par sadarbības instrumentiem starp vietējo kopienu un projekta attīstītāju.

Sanāksmes laikā tiks sniegta aktuālo informāciju par to, kā virzās ietekmes uz vidi novērtējuma process – kādi darbi ir paveikti, un kādi vēl veicami.

Jautājumu gadījumā lūdzam rakstīt e-pastu uz [email protected] vai zvanīt pa telefonu 29466765.

SIA WPR2