2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pirmie soļi Apes industriālās teritorijas attīstības plānošanā

 

1.aprīlī Apē notikusi tikšanās projekta izstrādei Apes industriālās teritorijas attīstībai.

Tā bija pirmā no vairākām plānotajām tikšanās reizēm, kurās tiks ieskicēta vīzija topošajai Apes industriālajai teritorijai.

Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Astrīda Harju un Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks attīstības jautājumos Mārtiņš Ulāns iepazīstināja uzņēmējus, kuri jau šobrīd darbojas topošajā Apes industriālajā teritorijā, ar projekta mērķiem. Kā arī pārstāvji no Latvijas investīciju attīstības aģentūras prezentēja dažādas atbalsta iespējas nākotnes darbības uzlabošanai un paplašināšanai.

Apes industriālās teritorijas projektā paredzēts ēku un to infrastruktūras attīstīšana un teritorijas attīstīšanai nepieciešamo inženierkomunikāciju pieslēgumu ierīkošana. Kā arī ieguldījumi publiskajā infrastruktūrā saskaņā ar komersantu pieprasījumu, nodrošinot atbilstošu vidi uzņēmējdarbības attīstībai un jaunu darba vietu izveidei.

Tikšanās notika, lai noskaidrotu teritorijā jau strādājošo uzņēmēju intereses un attīstības plānus, izprastu problēmas ar kurām jau šobrīd saskarās šie uzņēmumi un atrastu veidus, kā Smiltenes novada pašvaldība caur šo projektu varētu mazināt ierobežojumus, kas apgrūtina viņu izaugsmi un attīstību nākotnē.

Topošajā Apes industriālās teritorijā vēsturiski bijusi Apes arodvidusskola un apmācībai paredzētas ēkas un angāri. Šobrīd tajā strādājošie uzņēmēji pēc Apes arodvidusskolas pievienošanas Alsviķu profesionālajai skolai saskatīja iespēju to piemērot savai darbībai.

Aktīvie uzņēmēji atdzīst, ka ir savas pilsētas patrioti. Viņi cenšas pielāgot jau esošās ēkas, taču ir skumji noskatīties kā postā aiziet bijusī skolas ēka, kopmītnes un citas apkārtējās būves.

Sarunās vairākkārt izskanēja aicinājums, ja Apes industriālās teritorijas projekta izstrādes procesā ir iespēja šīm telpām dod otro dzīvi, tas būtu liels ieguvums Apes pilsētai un novadam.

Darbs pie Apes industriālās teritorijas plānošanas notiks ilglaicīgi, un šī noteikti nebūs pēdējā tikšanās.

Smiltenes novada pašvaldība pateicās visiem tikšanās dalībniekiem.

 


Industriālo teritoriju attīstības plānošana 2022. gadā paredzēta ne tikai Apē, bet arī Raunā. Šīs teritorijas ilgtermiņā palīdzēs attīstīties esošajiem uzņēmumiem, piesaistīs jaunus uzņēmējus, palielinās darba vietu skaitu un veicinās apkārtējo teritoriju un visa Smiltenes novada izaugsmi.

Informāciju sagatavoja:

Aija Kramiņa

Smiltenes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciāliste