2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Projekta “Green Palette” diena

 

Sestdien, 4. septembrī, pie Bilskas ezera norisinājās projekta “Green Palette “ diena, kurā iedzīvotāji varēja piedalīties dažādās meistarklasēs, viktorīnās, uzzināt informāciju par Smiltenes novada pašvaldības projektu “Green Palette”, kā arī no pl. 16:00 baudīt mūzikas noskaņas pie ezera ar latviešu dziedātāja un komponista Kārļa Kazāka uzstāšanos.

Iedzīvotājiem bija iespēja darboties izglītojošās un praktiskās aktivitātēs kopā ar mākslinieci Andu Kolosovu meistarklasēs – “Ebru māksla – gleznošana uz ūdens”, “Vēja zvanu izgatavošana no dabas materiāliem”, bet ‘Saule plaukstās” zīmola radītāja Sanita Albertina kopā ar meistarklases dalībniekiem izgatavoja skaistumkopšanas produktus no dabas produktiem. Pasākumā arī piedalījās Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti, kas vadīja ūdens pētīšanas meistarklasi, bet SIA “Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centra” speciālisti organizēja izglītojošas aktivitātes ģimenēm saistībā ar makšķerēšanu un zivju resursu pareizu izmantošanu. Dalība meistarklasēs bija bez maksas.

Vai dabā ūdenim piemīt pašattīrīšanās spējas? Kādas rīcības ir jāveic ikdienā, lai būtu saudzīgs pret vidi? Kāpēc ūdenstilpēs rodas piesārņojums?  Uz šādiem un vēl daudziem citiem jautājumiem par ilgtspējīgu dabas resursu izmantošanu un aizsardzību iedzīvotājiem bija jārod atbildes, lai varētu piedalīties projekta “Green Palette” viktorīnā un spēlēs, kur varēja saņemt arī dažādas balvas, kā arī informatīvajā teltī varēja saņemt informāciju par projektu, īstenotām aktivitātēm, bet bērni piedalīties zīmēšanas konkursā “Ezeri un upes ap mums”.

Projekta “Green Palette” ietvaros Smiltenes novada pašvaldība ir izbūvējusi 500m garumā  aktīvās atpūtas taku un platformu pār ugunsdzēsības kanālu Bilskas ezera teritorijā, kā arī ir veikta piecu pašvaldības ezeru  (Tepera, Vidusezera, Tiltleju ezera, Bilskas ezera un Blomes ezera) apsaimniekošanas plānu izstrāde. Projekta kopējās izmaksas ir 646 735 EUR, Smiltenes novada pašvaldībai kā partnerim projekta izmaksas sastāda 68 000 EUR. Pašvaldības līdzfinansējums ir 9 088,31 EUR.

Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmu 2014.-2020.gadam līdzfinansē Eiropas Savienība, Latvijas Republika un Krievijas Federācija. Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programma 2014,-2020.gadam finansiāli atbalsta vienotas pārrobežu attīstības aktivitātes ar mērķi uzlabot reģionu konkurētspēju, izmantojot to potenciālu un atrašanās priekšrocības krustcelēs starp Eiropas Savienību un Krievijas Federāciju. Vairāk par Programmu www.latruscbc.eu .

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Smiltenes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

 

Sagatavoja:
Smiltenes novada pašvaldības
Attīstības un plānošanas nodaļa