2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” aktivitātes jūnijā Smiltenes novadā

 “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” Nr. 9.2.4.2/16/I/052 

 

Smiltenes novada iedzīvotāji tiek aicināti būt aktīviem un piedalīties bezmaksas sporta un vingrošanas nodarbībās, kas piemērotas visai ģimenei! Visu nodarbību norise plānota klātienē – ārtelpā, ievērojot epidemioloģiskās drošības ierobežojumus.

Nūjošanas nodarbības instruktora vadībā

Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas nūjošanas  nodarbībām, kas ilgtermiņā:

  • samazina sāpes un sasprindzinājumu plecu – kakla daļā;
  • īpaši noderīga sirds un asinsvadu, muguras, locītavu, elpošanas un nervu sistēmas slimību, kā arī osteoporozes un diabēta profilaksei;
  • paātrina sirdsdarbību vismaz par 10-15 sitieniem minūtē, kas nodrošina sirds muskuļa izturības palielināšanos;
  • mazina stresu un rekomendējama citu saslimšanu profilaksei.

Nūjošanas nodarbības vada  instruktore Vineta Veismane. Dalībniekiem tiek nodrošināta iespēja saņemt nūjas, kuriem nav sava personīgā inventāra.

Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, joprojām ir ierobežots dalībnieku skaits, kur nodarbībā var piedalīties ne vairāk kā 20 dalībnieki.

Norises vieta un laiks:

  • Otrdienās, 1. ,8.,15.,29.jūnijā, satikšanās ar nūjošanas instruktori plkst.19.00 pie “Pilskalna sarga”  Drandu ielas galā,  Smiltenē.

Pieteikšanās: zvanot vai rakstot lietotnē WhatsApp nūjošanas instruktorei uz tel. 26525276.


Vingrošanas nodarbības fizioterapeita vadībā

Vingrot aicināti iedzīvotāji visās vecuma grupās, jo nodarbības intensitāti katrs dalībnieks individuāli var pielāgot savam fiziskās sagatavotības līmenim. Nodarbības uzlabo fizisko formu, veicina vielmaiņu, kā rezultātā tiek mazināts liekais svars, tonizē ķermeņa muskulatūru, stiprina muskuļus, saites un locītavas.

Bezmaksas vingrošanas nodarbības vada fizioterapeite Baiba Gutāne.  Vingrošanas nodarbībās joprojām ir ierobežots dalībnieku skaits, kurās var piedalīties ne vairāk kā 20 dalībnieki.  

Norises vietas un laiks:

  • Otrdienās, 1.,8.,15.,29. jūnijā, no plkst. 18.00 – 19.00, Palsmanes estrādē, Palsmanes kultūras nams, Palsmanes pagasts, Smiltenes novads, 
  • Ceturtdienās, 3.,10.,17.jūnijā, no plkst.19.00 – 20.00, Sporta kompleksa “Teperis” stadions, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads,
  • Svētdienās, 6.,13.,20.,27. jūnijā, no plkst. 18.00 – 19.00, Sporta laukumā pie Variņu pamatskolas, Oktobra ielā 15, Variņu pagasts, Smiltenes novads.

Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot darba laikā uz tālr. 28680831, norādot savu VĀRDU, UZVĀRDU, vēlamo nodarbības VIETU un LAIKU, kā arī jāsagaida apstiprinājums par reģistrēšanos nodarbībai.


Jogas nodarbības 

Jogas nodarbību mērķis – ir apgūt prasmes harmoniski mijiedarboties ar savu iekšējo un ārējo pasauli, saglabāt veselību un pielietot apgūtās prasmes ikdienā. Nodarbībās tiek apgūtas jogas pamata pozas, fizisku vingrinājumu kompleksi un  elpošanas vingrinājumi, kas palielina enerģiju un veicina stresa mazināšanu.

Nodarbības vada pasniedzēja Dana  Langenfelda. Jogas nodarbībās var piedalīties ne vairāk kā 20 dalībnieki – iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta.  

Norises vietas un laiks:

  • Pirmdienās, 7.,14.,21.,28. jūnijā, no plkst.19.00 – 20.30, Sporta kompleksa “Teperis” stadions, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads;
  • Otrdienās, 1. ,8.,15.,29. jūnijā, no plkst. 18.00 – 19.30, Grundzāles estrādē, Tilta iela 5, Grundzāle.

Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot darba laikā uz tālr. 28680831, 22132870 norādot savu VĀRDU, UZVĀRDU, vēlamo nodarbības VIETU un LAIKU, kā arī jāsagaida apstiprinājums par reģistrēšanos nodarbībai.


CROSSFIT vingrošanas nodarbības Smiltenes stadionā

      Nodarbības paredzētas funkcionālo un augstas intensitātes sporta treniņu piekritējiem gan ar, gan bez iepriekšējas pieredzes. Regulāri apmeklējot šādas vingrošanas nodarbības iespējams uzlabot ne tikai savu fizisko pašsajūtu, bet arī mazināt stresu un garīgo izdegšanu. Nodarbības paredzētas visai ģimenei, ikvienam, kas vēlas iesaistīties vidējas slodzes fiziskās aktivitātēs, attīstīt kustību motoriku un stiprināt sirds un asinsvadu veselību.

Norises vieta un laiks:

  • Piektdienās plkst.18:00 Smiltenes stadionā, Kalnamuižā, Smiltenes pagastā.

Pieļaujamais nodarbības dalībnieku skaits – 20 personas. Iepriekšēja pieteikšanās lietotnē WhatsApp pie treneres Daces Dzilnas (tel.nr. 22028156) ir obligāta.


Zumbas nodarbības Smiltenē un Grundzālē

Aicinām piedalīties zumbas nodarbībās Smiltenē un Grundzālē. Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus, nodarbības tiks organizētas ārtelpā, grupā līdz 20 dalībniekiem. Zumbas nodarbību mērķis ir uzlabot fizisko un emocionālo pašsajūtu, lai aicinātu iedzīvotājus ievērot aktīvu dzīvesveidu un piedalīties fiziskās aktivitātēs.

Norises vietas un laiks:

  • Svētdienās plkst. 10.00 sporta un atpūtas kompleksa “Teperis” stadionā, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts;
  • Svētdienās plkst. 12:00 Grundzāles estrādē, Tilta iela 5, Grundzāle.

 

Iepriekšējā pieteikšanās nodarbībai ir obligāta, zvanot vai rakstot ziņu lietotnē WhatsApp trenerei Sandrai Taubei uz tālr. nr. 29605543.

 


Visas nodarbības ir bezmaksas un tajās var piedalīties ikviens Smiltenes novada iedzīvotājs. Mainoties valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības ierobežojumiem, var tikt mainīta nodarbību norise un dalībnieku skaits. Lūdzam sekot līdzi plānotajām nodarbībām un to norises laikiem Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā www.smiltenesnovads.lv

 

Informāciju sagatavoja Zelma Mičule,

Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja