2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Raunas pagastā notiks Zemessardzes 27. kājnieku bataljona militārās mācības

No 21. līdz 22. janvārim Smiltenes novada Raunas pagastā notiks Zemessardzes 27. kājnieku bataljona militārās mācības.

Mācību laikā zemessargi un karavīri nelielās grupās kājām un ar militāro tehniku pārvietosies Raunā, Raunas apkārtnē, Zaķīšu meža masīvā. Militārā tehnika pārvietosies arī pa koplietošanas ceļiem: Rauna – Smiltene; Rauna – Cimza – Lisa.

Diennakts gaišajā laikā tiks izmantota mācību munīcija, kas rada troksni, bet nerada draudus apkārtējo cilvēku veselībai un dzīvībai. Mācību dalībnieki ir apmācīti apieties ar šiem līdzekļiem un ievēro drošības noteikumus.

Pārvietošanās ar autotransportu notiks tikai pa ceļiem, neradot satiksmes apgrūtinājumus. Aktivitātes diennakts tumšajā laikā tiks veiktas iespējami tālāk no apdzīvotām vietām.

Aicinām iedzīvotājus izturēties ar izpratni pret notiekošajām mācībām. Zemessargiem un karavīriem ir svarīgi trenēties apdzīvotās vietās, jo tikai reālā vidē mācoties, iespējams noslīpēt katra novada, ciema aizsardzības spējas.

Militāro mācību regulārai norisei ir būtiska loma, lai uzturētu un stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spējas. Mācībām vienmēr jābūt nemainīgi augstā līmenī, lai zemessargi un karavīri vienmēr būtu gatavi savlaicīgi reaģēt uz potenciāliem apdraudējumiem un garantētu Latvijas drošību.

 

Informāciju sagatavoja:

Zemessardzes 27.kājnieku bataljona

Komunikācijas nodaļa

Solveiga Leitlande

Tālr.: 22446745