2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Reģionālo autobusu pasažieriem jāpievērš uzmanība izmaiņām maršrutos Valmieras, Smiltenes un Gulbenes novados

No šī gada 13. februāra stājas spēkā izmaiņas sešos reģionālo autobusu maršrutos, ko apkalpo SIA “VTU Valmiera” un kas ir saistoši Valmieras, Smiltenes novadu un virziena Valmiera–Rēzekne pasažieriem.

Reģionālās nozīmes maršruta nr. 5422 Smiltene–Launkalne–Pamatskola rīta reisā plkst. 07.52 no pieturas Pamatskola un maršruta nr. 5424 Smiltene–Ķieģeļceplis–Launkalne–Smiltene pēcpusdienas reisā plkst. 16.10 no Smiltenes autoostas autobuss turpmāk neveiks iebraucienu no Vidzemes šosejas līdz pieturai Brantu pagrieziens.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 5429 Vireši–Trapene–Vireši autobuss turpmāk otrdienās, trešdienās un piektdienās mācību laikā pēcpusdienās uzsāks reisu plkst. 16.03 no pieturas Gaismas (līdz šim kursēja no pieturas Vireši plkst. 15.50) un darba dienu rītos, no pirmdienas līdz piektdienai, mācību laikā uzsāks reisu plkst. 07.18 no pieturas Gaujiena (līdz šim kursēja no pieturas Vireši plkst. 07.23). Minētajā maršrutā pēcpusdienas reisā autobuss turpmāk pirmdienās un ceturtdienās mācību laikā izbrauks no pieturas Gaismas plkst. 14.10 (līdz šim izbrauca no pieturas “Vireši” plkst. 14.20. Izmaiņas veikta, jo šajos reisos nebija pieprasījuma pēc pakalpojuma pieturā Vireši.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 6619 Valmiera–Bērzaine–Vākšēni–Valmiera rīta reiss no Valmieras autoostas tiks uzsākts sešas minūtes ātrāk – plkst. 06.14 (iepriekš – plkst. 06.20), nemainot pienākšanas laiku galapunktā, kā arī autobuss apkalpos pasažierus arī pieturā Jaunzēmeles.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 6679 Rūjiena–Naukšēni–Piksāri–Rūjiena autobuss rīta un pēcpusdienas reisos no Rūjienas autoostas turpmāk mācību laikā darba dienās, no pirmdienas līdz piektdienai, izbrauks plkst. 06.55 un plkst. 15.00. Līdz ar to slēgti reisi no Rūjienas autoostas plkst. 06.05, plkst. 06.30 un plkst. 15.10. Autobusu reisi turpmāk netiks izpildīti virzienos uz pieturām Piksāri un Nurmi, jo ilgstoši nav bijis pieprasījums.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 7840 Rēzekne–Valmiera divos reisos turpmāk pasažieri varēs izmantot arī pieturu Mini Rimi (kas atrodas Gulbenē) – rītos plkst. 08.40 no Valmieras autoostas un pēcpusdienās plkst. 16.20 no Rēzeknes autoostas.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA “VTU Valmiera”. Izmaiņas Autotransporta direkcija saskaņojusi ar Vidzemes plānošanas reģionu.

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

 

Sanita Heinsberga

Sabiedrisko attiecību speciāliste

VSIA Autotransporta direkcijā

[email protected]

+371 67356129