2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sagaidi svētkus kopā ar bibliotēkas Adventes kalendāru

Smiltenes novada bibliotēka aicina Ziemassvētkus sagaidīt kopā ar bibliotēkas Adventes kalendāru. No 1.decembra līdz 24. decembrim piedāvājam katru dienu atvērt vienu lodziņu un iepriecināt savu sirdi un prātu vai saņemt pārsteigumu no mūsu atbalstītājiem: uzņēmuma “Raunas ķiploks”, saimniecības “Kalnagrīvas” un SIA “Ozolu maize”.
Adventes laiks ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kas kristīgajā pasaulē tiek saistīts ar gavēni, mieru, klusumu un pārdomām. Īpaši šis laiks patīk bērniem, kuri ļoti gaida iespēju atvērt Adventes kalendāra mazos lodziņus un tikt pie kāda našķa vai pārsteiguma. Taču arī pieaugušos tas ne tikai patīkami pārsteidz katru dienu, bet arī atvieglo laika skaitīšanu līdz Ziemassvētkiem.
Adventes kalendārs ir īpašas kastītes, kurām ir 24 durvis: atverot tās, jūs atrodat nelielu dāvaniņu, un kļūst skaidrs, ka līdz gada skaistākajiem svētkiem ir palicis gaidīt par vienu dienu mazāk. Ieradums ievērot šo laiku ir meklējams XIX gs. Šī tradīcija ir radusies Vācijā, kad Adventes kalendāri izskatījās kā parasti grafiki. Tomēr, mainoties laikmetam, ir mainījušies arī Adventes kalendāru formāti, tāpēc šodien mums ir iespēja atklāt visnegaidītākos variantus. Aicinām izbaudīt mūsu sagatavoto variantu!
Adventes kalendārs būs pieejams šeit un Smiltenes novada bibliotēkas Facebook lapā.
Lai Ziemassvētku gaidīšana jūsmājās ir jautra un saturīga! Lai svētīgs Adventes laiks!

Informāciju sagatavoja:
Zane Indriksone,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre