2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Saulrieta koncerts “Radīts Latvijā” ar Valteru Pūci un Daini Teni, Līgo kalnā, Smiltenes pagastā, 9.jūlijā plkst.20:00

Čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis jaunā koncertprogrammā “Radīts Latvijā”

Programmas ideja balstīta uz visu laiku izcilāko latviešu komponistu melodijām. Skanēs tādi skaņdarbi kā Zigmāra Liepiņa “Kvazimodo Dziedājums”, Imanta Kalniņa “Apvij Rokas”, Jāņa Lūsēna “Alises Iela”, Valta Pūces “Balāde no izrādes “Šveiks”, Raimonda Paula “Teātris”, Emīla Dārziņa “Melanholiskais Valsis” u.c. darbi, Valtera un Daiņa aranžijās.
Valters: “Mēs vasarā uzsākām ļoti veiksmīgu koncerttūri dažādās Latvijas pilsētās ar programmu “Bez Elektrības” un apbraukājot mūsu skaisto zemi radās doma par īpašu programmu, kas būtu veltīta tieši Latvijai. Šī programma ir kā atgriešanās pie saknēm, gan skanējumā, gan skaņdarbu izvēles ziņā. Tas būtu mūsu novēlotais apsveikums Latvijai 100gadē, labāk vēlāk nekā nekad…”

Dainis: “Jaunā koncertprogramma, manuprāt, ir simboliska atbilde pasaulē esošajiem ierobežojumiem, kuru dēļ ir īstais brīdis iedziļināties pašmāju komponistu darbos. Secinājām, ka liela daļa brīnišķīgas mūzikas ir reti atskaņota instrumentālā izpildījumā, tādēļ esam gandarīti, ka ar šo programmu atcerēsimies sen nedzirdētas melodijas un papildināsim čella un klavieru repertuāru, ko iespējams nākotnē varēs izpildīt jaunie mūziķi.”

 
Ierodoties uz pasākumu, personai (šobrīd attiecas arī uz bērniem un jauniešiem) būs jāuzrāda:
*ieejas biļete (bērniem līdz 6 gadu (ieskaitot) vecumam ieeja bez maksas);
*personu apliecinošs dokuments (TIKAI pase vai Identifikācijas karte (vai eID)). Vēršam uzmanību, ka transportlīdzekļa vadītāja apliecību NAV personu apliecinošs dokuments;
*digitālais Covid-19 sertifikāts (ikvienam ir iespēja elektroniski www.Covid19sertifikats.lv iegūt digitālu sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19, vīrusa pārslimošanas faktu vai laboratorisko analīžu rezultātus).
 
Pirms pasākuma lūgums pārliecināties par sava sertifikāta atbilstību koncertam vietnē www.Covid19sertifikats.lv
 
No 15. jūnija, uzrādot digitālo Covid-19 sertifikātu, kultūras pasākumus var apmeklēt personas, kuras:

– ir vakcinējušās pret Covid-19;

– pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19;

– pēdējo 48 stundu laikā ir veikušas Covid-19 testu, un tā rezultāts ir negatīvs (reģistrēts sertifikāts);

– pēdējo 6 stundu laikā ir veikušas Covid-19 ātro antigēna testu, un tā rezultāts ir negatīvs (reģistrēts sertifikāts).

Iepazīstieties ar pasākumu organizēšanas un apmeklēšanas nosacījumiem.

– Informācija par to, vai persona ir vakcinēta pret Covid-19, pēdējā pusgada laikā pārslimojusi Covid-19 vai ir veikta Covid-19 testēšana, tiek reģistrēta digitālajā Covid-19 sertifikātā. Tas pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda pie ieejas, savukārt organizatoram – jāpārbauda vietnē www.Covid19sertifikats.lv, vai arī izmantojot speciālu viedtālruņu aplikāciju.

– Pasākumus kopā ar vecākiem varēs apmeklēt arī bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti, pārslimojuši, un kuriem nebūs jāveic Covid-19 tests (bērni no 12 gadu vecuma var vakcinēties, tāpēc viņiem jābūt vakcinētiem, pārslimojušiem vai jāveic Covid-19 tests).

Organizators ir tiesīgs mainīt pasākuma norises kritērijus, mainoties valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem.

Informāciju sagatavoja

Gita Ozoliņa

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja