2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Seniori talko Trapenē

Jau 15 reizi mūsu valstī tika organizēta Lielā Talka. Arī mēs, Trapenes pagasta seniori, nebijām vienaldzīgi par notiekošo aktivitāti valstī, tāpēc nolēmām piedalīties kopējā pasākumā.

Talkas dienā visi mēs pulcējāmies pie estrādes, kur mūs uzrunāja un par talkas norises kārtību, plānotajiem darbiem šajā dienā informēja pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Šepters. Visas talkas laikā skanēja mūzika. Par to rūpējās Kultūras nama vadītāja Svetlana Spalviņa. Viņa iemūžināja fotogrāfijās arī skatus no dažādām talkas norises vietām.

Viens no objektiem bija Absolventu birzs sakopšana. Šajā darbā iesaistījās visvairāk senioru. Ir pagājuši 50 gadi, kad tika iestādīts pirmais kociņš šajā birztaliņā. Daži seniori sameklēja savu stādīto kociņu, raisījās sarunas par skolu, tās darbību dažādos laika posmos.

Absolventu birzs sakopšana – tā ir tikai daļiņa no tā visa darba, ko kopēji visi mēs veicām šajā dienā. Bija patīkami vērot, ka mūsu parka teritorija tika sakopta, ka uzposts rakstnieka Linarda Laicena piemineklis, ka uzposti Somu kapi, Upuru liepas un Tinābeles teritorija u.c. objekti.

Talkas noslēgumā visi pulcējāmies pie estrādes kopējā mielastā. Par garšīgo zupu bija parūpējusies saimniece Anna Vāciete.

Vakarā, pēc labi veiktā darba, pulcējāmies Kultūras namā, kurā svētku koncertu sniedza mūsu vokālie ansambļi un individuālie izpildītāji.

Pašdarbnieku vidū bija arī daudzi seniori.

Paldies Kultūras nama vadītājai Svetlanai Spalviņai un ansambļu vadītājai Inai Javai par sniegto koncertu.

VISLIELĀKAIS PALDIES VISIEM TRAPENES PAGASTA SENIORIEM PAR INICIATĪVU UN ATBALSTU LIELAJĀ TALKĀ ‘’CELIES, POSIES, IESAISTIES!’’

Trapenes pagasta pensionāru padomes priekšsēdētājs Dzintars Peipāns