2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Siguldā uz Vidzemes šosejas demontēs pārvadu pār dzelzceļu, satiksme tiek organizēta pa apbraucamo ceļu

No šodienas Siguldā ir slēgts pārvads pār dzelzceļu Vidzemes šosejas 49.9. kilometrā. Satiksme abos virzienos tiek organizēta pa jaunuzbūvēto 250 m garo apbraucamo ceļu, kur noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 30 km/h un izvietota brīdinājuma zīme “Slidens ceļš”.

Jaunuzbūvētā pagaidu pārvada pār dzelzceļu posmam ir koka un metāla klājs, bet ceļa daļa klāta ar dzelzsbetona plātnēm, autovadītājiem jābrauc ļoti piesardzīgi, īpaši nokrišņu laikā un mainīgos laikapstākļos, un jāievēro noteiktais ātruma ierobežojums.

Jau vēstīts, ka pērn oktobrī sākti būvdarbi, kuru laikā demontēs esošo pārvadu pār dzelzceļu, un tā vietā tiks izbūvēts jauns. Būvdarbu ietvaros tiks izbūvēts apgaismots gājēju un velobraucēju ceļš, kas pāri pārvadam pār dzelzceļu savienos Noliktavu ielu un Mazās Saules ielas infrastruktūru, būtiski atvieglojot gājēju un velobraucēju nokļūšanu pilsētas daļā otrpus dzelzceļam un uzlabojot mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību uz ceļa. 

Pašlaik Vidzemes šosejas pārvads pār dzelzceļu (49,9. km) sadala gājēju un velosipēdistu kustību Siguldā divās daļās, kuras līdz šim nav bijušas droši savienotas. Pēc projekta realizācijas abas dzelzceļa puses būs droši un ērti sasniedzamas gan kājāmgājējiem un velobraucējiem, gan cilvēkiem ar invaliditāti un kustību traucējumiem.

Būvdarbus veic SIA “Viadukts” par līgumcenu ir 3 121 891,38 eiro (ar PVN), kas tiek finansēti no valsts budžeta līdzekļiem (šā līguma ietvaros SIA “Viadukts” veiks arī deformācijas šuvju atjaunošanu trim pārvadiem uz Jelgavas šosejas (A8)). Būvdarbus pabeigs 2022. gada būvdarbu sezonā.

Informāciju sagatavoja VSIA Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa