2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Siltums un mīlestība – tā ir dzīvība …

Lāčplēša dienā, kad, pieminot Latvijas brīvības cīņās kritušos karavīrus, savu māju logos iedegsim svecītes, un arī 18. novembrī, kad sarkanbaltsarkanās sveču liesmiņas atgādinās par to, ka dzīvojam brīvā un demokrātiskā valstī, domās būsim kopā ar ukraiņa karavīriem. Viņi šobrīd cīnās arī par mums un mūsu Latviju. Laikam kļūstot aizvien aukstākam, esam nolēmuši atbalstīt ukraiņu karavīrus ar viņiem šobrīd ļoti nepieciešamajām ierakumu svecēm un siltām vilnas zeķēm.

No rītdienas, 9. novembra, visās Smiltenes vidusskolas ēkās (Dakteru ielā 27, Dārza ielā 17 un Rīgas ielā 16 c) pie dežurantes  varēs atstāt ukraiņu karavīriem domātās adītas 37. – 45. izmēra zeķes, kas vajadzīgas gan karavīriem, kas savas pozīcijas neatstāj diennaktīm ilgi, gan frontes mediķēm. Lai tās sildītu arī sirdi, lūgums klāt pievienot nelielu sveicienu /vēlējumu latviešu valodā.

Pie dežurantes būs arī kastīte, kurā varēsiet ielikt materiālus sveču pagatavošanai – tīras un tukšas metāla konservu kārbas (tilpums – līdz 400 ml) un parafīnu (neizkusušas sveces, pāri palikuši sveču gali).
24.novembrī Smiltenes vidusskolas ēkā Dārza ielā 17 plkst. 14:00 kopā ar biedrības “Tavi draugi” pārstāvjiem notiks ierakumu sveču gatavošana. Nākot uz meistarklasi, lūgums paņemt līdzi mazu katliņu. Pēc aktivitātēm to atkal varēsiet lietot virtuvē – sveču gatavošana katliņu nesabojās.
Varbūt tie ir šķietami sīkumi, bet nereti tieši tie palīdz izdzīvot frontes līnijā un tranšejās, jo siltums un mīlestība – tā ir dzīvība!

Vēsturiski nozīmīgos brīžos skola izsenis bijusi vieta, kur dzimušas daudzas, savstarpēji saliedējošas un sabiedriski nozīmīgas ieceres. Turpinot šo tradīciju, aicinām Smiltenes vidusskolas skolēnus, skolotājus un tehniskos darbiniekus, kā arī vietējos iedzīvotājus atbalstīt ukraiņus karavīrus, palīdzot viņiem nodrošināt šobrīd ļoti nepieciešamo atbalstu.