2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Skaistākie Ziemassvētku noskaņās izrotātie īpašumi

Noskaidroti Smiltenes novada pašvaldības rīkotās  akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” laureāti. Darba grupas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā par visskaistākajiem, Ziemassvētku noskaņās izrotātajiem un noformētajiem objektiem Smiltenes novadā 2022.gada Ziemassvētkos atzīti – mājīgais un zvaigžņotais viesu nams “Kalnarušķi” Apes pagastā, radošais un oriģinālais Elstiņu ģimenes īpašums Līvānu ielā 7, Variņos, gaumīgais un elegantais īpašums “Akācijas” Brantu pagastā un jautrais pārsteigums busiņš Rūdolfs.

Labāko noformējumu autori tiks godināti personīgi ar atzinības rakstu, saņemot simbolisku un praktisku dāvanu no Smiltenes novada pašvaldības – īpaši šai akcijai veidotu gaismas dekoru stilizētu rudzupuķi, kas simbolizē, ka Smiltenes novadā sanāk, ko turpmāk var izmantot Ziemassvētku noformējumu papildināšanā un citos svētkos. Pašvaldības pateicības rakstus par piedalīšanos saņems visi akcijas dalībnieki. Akcijas laureāti un dalībnieki tiks godināti janvāra laikā.

Akcijas mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu katram savā mājā, pagalmā un darbavietā ar oriģināliem rotājumiem. Akcija noslēdzās 8. janvārī un, balsošanā kopsummā tika izvirzīti 28 īpašumi, no tiem 12 iedzīvotāju pieteiktie un 16 darba grupas izvirzītie.

Smiltenes novada pašvaldības Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine kopā ar darba grupu atzinīgi novērtē iedzīvotāju un uzņēmumu radošo pieeju savu īpašumu izrotāšanā: “Saistībā ar elektroenerģijas cenu kāpumu šķita, ka šogad akcijā būs ievērojami mazāk dalībnieku, bet tā nenotika. Iedzīvotāji tāpat izrotāja savus īpašumus gada vistumšākajā laikā. “Jā!” iespējams mazāk, bet tomēr rotāja, iepriecinot gan sevi, gan garāmgājējus. Arī šogad bija daudz skaistu un gaumīgu pārsteigumu, organizējot akciju. Nepameta sajūta, cik novads ir daudzveidīgs, radošs un skaists! Paldies ikvienam, kas rada un rotā savus īpašumus radoši un gaumīgi, meklējot alternatīvus risinājumus un izmantojot materiālus, kas netērē elektroenerģiju. Paldies ikvienam dalībniekam, kas radīja īpaši skaistu svētku noskaņu savā pagalmā un mūsu Smiltenes novadā!”

Smiltenes novada pašvaldības Apes apvienības pārvaldes vides dizainere Dina Semjonova pateicas akcijas dalībniekiem: “Liels paldies visiem akcijas dalībniekiem, kuri šogad dalījās ar savu radošo izdomu, krāsām un gaismām. Šogad vairāk bija pašu  rokām gatavotu dekoru. Tas liek domāt, ka ir cilvēki, kam patīk radoši darboties, radīt prieku sev un citiem. Tā kopīgi rodas Ziemassvētku noskaņa mūsu novada ļaudīm un ciemiņiem. Prieks par katru māju, logu, balkonu, dārzu, kur spīdēja kāda skaista gaismiņa, kas uz tumsas fona bija īpaša. Lai nākamajā gadā būtu katrā mājsaimniecībā kāds gaismas stars, radošs prieks un sirdsmiers!”

Smiltenes novada pašvaldības  Raunas pagasta vides dizaina speciāliste Solvita Auziņa papildina: “Ziemassvētku laiks ir brīnumu gaidīšanas, sirdsiltuma un prieka pilns laiks. Šogad man bija tā iespēja pirmo reizi piedalīties akcijā “Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” un gūt daudz pozitīvu emociju. Man bija liels pārsteigums par to, ka cilvēki ieliek tik daudz mīlestības savos īpašumos Ziemassvētku gaidīšanas laikā. Bija prieks redzēt, ka mūsu novadā ir tik daudz īpašumu ar gaumīgām Ziemassvētku dekorācijām. Lai arī šobrīd ir energoresursu taupīšanas laiks, iedzīvotāji tomēr centās radīt šo Ziemassvētku noskaņu gan savā mājā, gan novadā kopumā. Paldies par iedzīvotāju ieguldījumu, par skaistumu, kuru saņēmām, kaut tikai nobraucot garām iedzīvotāju mājām.”

Smiltenes novada pašvaldība pateicas visiem novada iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam iedegt Ziemassvētku un Jaunā gada gaismiņas savos logos un pagalmos, izdekorēja skatlogus un balkonus, kas radīja īpašu svētku sajūtu Smiltenes novadā, padarot Ziemassvētku laiku gaišāku gan sev, gan apkārtējiem. Paldies iedzīvotājiem, kas iesaistījās objektu vērtēšanā, par tiem balsojot pašvaldības sociālajā vietnē.

Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk “neturēt sveci zem pūra”, bet gan aktīvi iesaistīties akcijās un lepoties ar savu veikumu, jo ikviens izrotātais īpašums rada kopējo Smiltenes novada svētku noskaņu!

Kalnarušķi, Apes pagasts

Līvānu iela 7, Variņi

Akācijas, Brantu pagasts

Busiņš Rūdolfs, Smiltene

Akcijas “Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā”

darba grupa