2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē būs skatāma mākslinieces Ilvas Ievānes darbu izstāde

No 2. līdz 29. aprīlim Smiltenes kultūras centra foajē ņirbēs visās varavīksnes krāsās – tajā būs skatāma mākslinieces Ilvas Ievānes izstāde “Mierā, gaismā, mīlestībā”. Darbi veidoti “fluid art” (tulkojumā no angļu valodas – “plūstošo vielu māksla”)  tehnikā.

Akrila krāsu liešanas/ pludināšanas mākslas pirmsākumi meklējami Meksikā pagājušā gadsimta 30. gados, un tās pamatlicējs ir Dāvids Alfaro Sigueiross.  Tā tika nodēvēta par “nejaušās” glezniecības tehniku, kas ietekmējusi arī citus izcilus māksliniekus, un mūsdienās pazīstama kā akrila lējums.

“Manā dzīvē ļoti lielu lomu spēlē gaisma un tajā esošās krāsas, kurās ir dzīvības spēks. Septiņas varavīksnes krāsas, septiņas čakras, enerģija un cilvēka vibrācijas, kas aizved pie meditācijas,” saka māksliniece I. Ievāne. Viņa teic, ka “meditācijas pati dziļākā jēga ir iekšēja transformācija – mainīt sevi, lai mainītu pasauli, kļūt par labāku cilvēku, lai labāk varētu kalpot citiem. Tādā veidā manā dzīvē tiek izvirzīti paši cēlākie mērķi. Meditācija nozīmē apzinātu sevis paplašināšanu. Tā nozīmē savas īstenās patības atpazīšanu vai atklāšanu. Ko es iegūstu no meditācijas kā pirmo un galveno? Mieru- neko citu. Miers ir mīlestības sākums. Miers ir patiesības piepildījums. Meditācija līdzinās putna spārniem- vienmēr izplestiem mierā, gaismā un mīlestībā.”

Māksliniece, pedagoģe, dizainere Ilva Ievāne dzimusi 1969. gadā Aizkrauklē. Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mājturības un tehnoloģiju fakultātē studējusi mājsaimniecību un vizuālo mākslu, savukārt Biznesa skolā “Nimfa” apguvusi vides dizainu. Izstādē “Mierā, gaismā, mīlestībā” būs apskatāmi viņas mākslas darbi, kas veidoti “fluid art” jeb plūstošo vielu tehnikā. Māksliniece aicina: “Lai krāsu toņu daudzveidība un plūdums aizved Jūs pie sevis atrašanas, pilnveidošanas un savas dvēseles bagātināšanas!”

 

Izstāde apskatāma Smiltenes kultūras centra darba laikā:

P. – Pk. 08.00 – 19.00

S., Sv. stundu pirms pasākuma vai kino izrādes un to laikā.

Informāciju sagatavoja

māksliniece Ilva Ievāne

 

Madara Mūrniece

Smiltenes KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101