2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē norisināsies seminārs par finansējuma iespējām pārejai uz atjaunojamo energoresursu apkures iekārtām un saules paneļu uzstādīšanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) parlamentārais sekretārs Gatis Zamurs rīko semināru ciklu par Latvijas Republikas Ministru kabineta izstrādāto Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai” projektu konkursu (turpmāk – atbalsta programma).

2022. gada martā VARAM izstrādāja atbalsta programmu atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās. Programma izstrādāta, lai atvieglotu fosilā kurināmā iekārtu nomaiņu mājsaimniecībās pret ar atjaunojamiem energoresursiem darbināmām iekārtām un atvieglotu pāreju uz enerģijas ražošanu no vēja un saules resursiem.

Katra rīkotā semināra laikā VARAM parlamentārais sekretārs Gatis Zamurs atbildēs uz jautājumiem:

  • Kāds ir atbalsta programmas mērķis?
  • Kurš var saņemt finansējumu?
  • Kādām iekārtām iespējams saņemt finansējumu?
  • Kā notiek pieteikšanās konkursam un naudas atgūšanas process?
  • Citi jautājumi, kas radīsies semināra gaitā.

Semināros piedalīties aicinātas visas privātpersonas, tāpat kā pašvaldību pārstāvji, vietējo mediju pārstāvji un citas personas, “kurām ir īpašumtiesības uz dzīvojamo māju vai tās daļu t.i. viena dzīvokļa māju, dārza māju, individuālu dzīvojamo māju un vasarnīcu ar koka, mūra vai mūra-koka ārsienām, divu dzīvokļu māju, kā arī dvīņu, rindu un atsevišķu divu dzīvokļu māju, lai tajā īstenotu plānotās aktivitātes”.

Semināri tiek rīkoti klātienes režīmā, semināru dalībnieku skaits nav ierobežots. VARAM digitālā semināra “Atbalsta programma atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās” ieraksts skatāms, sekojot saitei https://www.varam.gov.lv/lv/galerija/atbalsta-programma-atjaunojamo-energoresursu-izmantosanai-majsaimniecibas.

Papildu informācija:

Gatis Zamurs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas

parlamentārais sekretārs

Tālr. 26611663

e-pasts: [email protected]