2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē noslēgusies Latvijas amatierteātru iestudējumu skate “Gada izrāde 2022” / Vidzemes reģiona skate

Smiltenē noslēgusies Latvijas amatierteātru iestudējumu skate “Gada izrāde 2022” / Vidzemes reģiona skate

21. un 22. janvārī uz Smiltenes Kultūras centra skatuvēm noritēja ikgadējā Latvijas amatierteātru iestudējumu skate “Gada izrāde 2022” (Vidzemes reģiona skate), kurā ekspertiem un skatītājiem savu sniegumu piedāvāja deviņi teātri. Skates mērķis ir nodrošināt amatierteātru saglabāšanu un nepārtrauktību Latvijā, motivēt to dalībniekus radošai darbībai, kā arī izvērtēt amatierteātru iestudējumu kvalitāti un izvēlēties iestudējumus amatierteātru programmai XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos. 

Skati 21. janvārī, sestdienā Smiltenes Kultūras centra lielajā zālē atklāja Cēsu novada Vecpiebalgas amatierteātris “Sumaisītis” ar Hermaņa Paukša izrādi “Mūsu kopējās mājas” režisore Inese Pilābere, Cēsu novada Jaunpiebalgas amatierteātris “Triksteri” Ainas Damrozes “Es nāku no mazas tautas”  režisore Aina Damroze uz skatuves kāpa arī  Madonas novada Liezēres amatierteātris “LiNaTe”  ar Edvarda Vulfa “Tapiņa atgriešana” režisore Dace Ādamsone, savukārt Valkas novada Valkas pagasta amatierteātris “Rūdis” skatē startēja ar Sanitas Reinsones “Meža meitas” režisore Evija Stālmeistere un Gulbenes novada Ozolkalna amatierteātris “Spēlmaņi” ar Ineses Tālmanes izrādi “Cerību ēnā” režisore Tatjana Ābeltiņa. 22. janvārī, svētdienā savās mājās Smiltenes Tautas teātris izrādīja “Dīvainais pāris” (pēc Nila Saimona lugas motīviem) režisors Krišjānis Salmiņš, kā arī novadnieki Smiltenes novada Blomes SIA (strādnieku un inteliģences apvienības) teātris ar Oto Jūlijs Ciemiņš izrādi  “Jūlijs”  režisore Gita Skadiņa. Skatē piedalījās arī Cēsu teātris ar Rūdolfa Blaumaņa “Trīnes grēki” režisore Edīte Siļķēna un Valkas pilsētas teātris ar Mihaila Vellera “Gribu uz Parīzi” režisors Aivars Ikšelis.                    

Vidzemes reģiona amatierteātru skati rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldi. Reģiona skates dalībniekus vērtēja centra apstiprināta teātra mākslas ekspertu žūrija. Žūrijā -Latvijas Kultūras akadēmijas profesors, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš, teātra zinātniece Evita Mamaja un LKA docente, skatuves kustību pedagoģe Rita Lūriņa, Latvijas Nacionālā kultūras centra Amatierteātru mākslas eksperte Dace Vilne.
Skates galīgie rezultāti būs zināmi februāra beigās.

Sveicam visus amatierteātrus ar augstajiem sasniegumiem, paldies ekspertiem un skatītāju kuplajam pulkam, kā arī visam tehniskajam personālam, kas nodrošināja kvalitatīvu skates norisi!

 

20230121_154303

Image 2 of 29

Informē:

Zane Ērgle- Mežule

Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes,

Mārketinga un komunikācijas speciālists