2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēkā dibinās interešu klubiņu

Bibliotēku nedēļā 19.aprīlī pl.17.30, tūlīt pēc tikšanās ar Virdžīniju un Jāni Lejiņiem*,  aicinām ikvienu pievienoties interešu klubiņa dibināšanai Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13.

Sarunās ar bibliotēkas apmeklētājiem un analizējot aptauju rezultātus esam sadzirdējuši iedzīvotāju vēlmi satikties bibliotēkā neformālā gaisotnē. Tāpēc aicinām tūlīt pēc Lieldienām, 19.aprīlī atnākt uz bibliotēku, kur piedāvājam pl.16.00 tikšanos ar grāmatas “Straupes pilskungi” autoriem Virdžīniju un Jāni Lejiņiem un pl.17.30 piedalīties klubiņa dibināšanā. Klubiņu esam nodēvējuši par interešu klubiņu, jo paredzam, ka tikšanās varētu notikt par dažādām tēmām, ne tikai par grāmatām un lasīšanu. Mums ir ideja par interešu klubiņa nosaukumu, taču varbūt arī jums ir kāda laba doma. Labprāt to uzklausīsim un kopā izvēlēsimies klubiņa nosaukumu. Šajā reizē būs arī iespēja iepazīties klātienē ar aprīļa grāmatu jaunumiem. Tikšanās plānojam organizēt reizi mēnesī.

Ceram, ka mums, visiem kopā sadarbojoties, iecerētais izdosies un klubiņa dalībnieki būs gandarīti satiekoties, savstarpēji iedvesmojoties un mācoties viens no otra.

Klubiņa dalībniekiem arī turpmāk tikšanās laikā piedāvāsim iepazīties ar grāmatu jaunumiem pirms tie pieejami apmeklētājiem līdzņemšanai.

Interešu klubiņa dibināšana notiek Bibliotēku nedēļas laikā, kas notiek visā Latvijā no 18.līdz 24.aprīlim. 2022.gada tēma ir “Bibliotēkas spēks: mācies, dari, iedvesmo!”. Bibliotēku nedēļas mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik bibliotēkas ir nozīmīgas kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, cik pārliecinoši īsteno savas aktivitātes un iedvesmo attīstībai kopienu, kā arī saliedē kopienu.

Ar citiem Bibliotēku nedēļas piedāvājumiem var iepazīties šeit.

*Virdžīnija Lejiņa ir pazīstama televīzijas režisore, populārā seriāla “Likteņa līdumnieki” veidotāja. Jānis Lejiņš lasītājiem pazīstams kā vērienīgās vēsturiskās triloģijas “Zīmogs sarkanā vaskā” autors. Atnāc!

Telefons informācijai 64773030, 26449145.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts.

 

Informāciju sagatavoja:
Inta Mežule,
Smiltenes novada bibliotēkas vadītāja