2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēka Starptautiskajā Paldies dienā pateicas apmeklētājiem

“Nekad par daudz
Nav labā pasacīts,
Nekas tā garu nepaceļ
Kā vārds…”
/Kornēlija Apškrūma/

Rīt 11. janvārī pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Paldies diena, lai atgādinātu, ka mūsu dzīvē ir tik daudz, par ko kādam pateikt paldies… Smiltenes bibliotēkā un Bērnu apkalpošanas nodaļā visas dienas garumā apmeklētājus gaidīs bibliotekāru “Paldies”. Ienāciet!
Sakām lielu paldies ikvienam bibliotēkas apmeklētājam, kurš ir kopā ar mums, neskatoties uz to, ka dažos brīžos ierobežojumu dēļ nācās slēgt bibliotēku, atcelt dažādus pasākumus un komunicēt tikai attālināti. Mūsu darbam ir vērtība, ja kāds to pamana un novērtē. Jūsu klātbūtne mums, bibliotēkas darbiniekiem, sagādā prieku, rada pacilājošu noskaņojumu un motivē darīt darbu vēl labāk! Paldies!
Aicinām ikvienu šajā „paldies” dienā atcerēties savus mīļos un tuvos un no visas sirds pateikt viņiem paldies par visu, ko mēs uzskatām pašu par sevi saprotamu, bet kas mums ikdienā dod spēku būt tādiem, kādi mēs esam! Mazais vārdiņš “paldies” spēj sasildīt un iepriecināt.
Šie svētki ir sākušies pēc ANO un UNESCO iniciatīvas. Latviešu valodā „paldies” ir cēlies no vārdu salikuma „palīdzi dievs”. Katrreiz, sakot kādam “paldies”, mēs līdz ar to vēlam palīdzību viņa gaitās no augstākiem spēkiem.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Marķitāne,
Smiltenes bibliotēkas informācijas speciāliste