2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēka un A/S “Smiltenes piens” aicina līdzdarboties Pilsētas svētku noskaņas radīšanā

Sveiciens vasarā! Tuvojas jūlijs un Smiltenes Pilsētas svētki. Lai tie būtu daudzveidīgāki, Smiltenes bibliotēka un A/S ”Smiltenes piens” aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus līdzdarboties svētku noskaņas radīšanā, kopīgi izsludinot recepšu konkursu “Izgaršo vasaras buķeti”.

Ēdiens liecina par mūsu identitāti – ēdiens mūs veido, mēs bez ēdiena nevaram, tā ir pamatlieta, kā arī svētki mums saistās ar klātiem galdiem un garšīgiem ēdieniem. Tāpēc aicinām ikvienu, kuram krājumā ir pašu radītas vai pilnveidotas iecienītu ēdienu receptes, dalīties ar tām, un piedalīties konkursā, radot svētku noskaņu kopienā. Svarīgākais noteikums – lai ēdiena pagatavošanā kā viena no galvenajām sastāvdaļām tiktu izmantots kāds no vietējā ražotāja A/S “Smiltenes piens” produktiem.

Iesakām darīt tā:

  • pagatavot ēdienu;
  • noformēt un nofotografēt ainavskatā gatavo ēdienu;
  • aprakstīt izmantotās sastāvdaļas un gatavošanas gaitu (recepte);
  • fotogrāfiju un recepti sūtīt uz Smiltenes bibliotēkas e-pastu [email protected] vai lietotnē WhatsApp uz numuru 26449145, norādot savu kontaktinformāciju – vārdu, uzvārdu, telefona numuru vai e-pasta adresi. Kontaktinformācija nepieciešama, lai sazinātos ar uzvarētāju.

Recepšu iesūtīšanas laiks no 2022.gada 20.jūnija līdz 3.jūlijam (ieskaitot). Visas iesūtītās receptes kopā ar fotogrāfijām tiks izliktas izstādē Smiltenes bibliotēkas logos, Baznīcas laukumā 13, no 2022.gada 6.jūlija līdz 29.jūlijam un publicētas bibliotēkas Facebook lapā.

Konkursa darbus vērtēs īpaši izveidota žūrija, kā arī ikvienam būs iespēja izteikt savu viedokli un nobalsot par viņaprāt veiksmīgāko recepti. Savu balsi varēs nodot Smiltenes bibliotēkas Facebook lapā un Smiltenes bibliotēkā, aizpildot balsojuma kartīti no 6.jūlija līdz 13.jūlijam (ieskaitot). Trīs finālistus aicināsim 14.jūlijā iesniegt ēdienus žūrijai degustācijai, lai noteiktu uzvarētāju. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti Smiltenes Pilsētas svētku laikā. Apbalvošanas datums un vieta tiks precizēti līdz 15. jūlijam. Personīgi sazināsimies ar katru finālistu.

Bibliotēku krājumos var atrast tradicionālas un neparastas recepšu grāmatas, kurās var smelties idejas. Ieskaties! Lai Pilsētas svētki un konkurss iedvesmo jaunām garšām! Konkursa nolikums ŠEIT.

Konkursa mērķis ir veicināt vietējās kopienas līdzdalību Smiltenes Pilsētas svētku 2022 “Uzziedi Smiltenē!” sajūtas un prieka radīšanā, kā arī veicināt vietējā ražotāja A/S “Smiltenes piens”  produkcijas lietošanu un veicināt bibliotēkas iespieddarbu krājuma popularizēšanu un izmantošanu.

Smiltenes pilsētas svētki 2022 norisināsies no 15. līdz 17. jūlijam un koncentrēsies pilsētas zaļajā zonā – Vecajā parkā un Tepera ezera promenādē, tirdziņa gardumi būs pieejami Baznīcas laukumā. Svētku devīze šogad ir “Uzziedi Smiltenē!” – tas ir stāsts par satikšanos, kopīgu muzicēšanu, dejošanu, dziedāšanu, radīšanu un darīšanu. Pilsētas svētki ir laiks, kad bagātināt mūsu kultūrtelpu un uzziedēt kopā ar to!

Izgaršosim vasaras buķeti no A/S “Smiltenes piens” produkcijas! Uzziedi Smiltenē!

 

Informāciju sagatavoja:
Inta Mežule,
Smiltenes novada bibliotēkas vadītāja