2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēkas logos Smiltenes Mākslas skolas audzēkņu sveiciens Valentīna dienā novada iedzīvotājiem

Daudzus gadsimtus 14.februārī visā pasaulē tiek atzīmēti gada romantiskākie svētki – Svētā Valentīna diena, sarunvalodā saukta Valentīndiena. Cilvēki svin šo dienu, pastiprināti izrādot savu patiku un mīlestību ar ziediem un dāvanām, pret tiem, kurus patiešām mīl.
Ziņas un leģendas par Valentīndienas rašanās vēsturi, tās sākotnējiem svētku rituāliem un pašu Svēto Valentīnu ir dažādas. Visplašāko informāciju par šiem svētkiem varam atrast Nacionālā enciklopēdijā.
Sveicot Svētā Valentīna dienā novada iedzīvotājus, Smiltenes bibliotēkas logos izlikta izstāde “Rozā brilles”. Smiltenes Mākslas skolas direktora vietniece Astrīda Ķemere stāsta: “Tuvojoties Valentīna dienai, ko mūsdienu pasaulē daudzi labprāt atzīmē un svin kā Mīlestības svētkus, arī Smiltenes Mākslas skolas 3. un 4.kursa audzēkņi ir sagatavojuši nelielu izstādi – “Rozā brilles”. Izstāde atspoguļo to skaisto un emocionāli pacilāto sajūtu, kad cilvēks pasauli tver un uz visu skatās caur “rozā briļļu” redzējumu. Lai izstāde iepriecina visus skatītājus un uz pasauli ļauj palūkoties ar mīlestības acīm arī tos, kam nav šo rozā briļļu”.
Izstāde apskatāma no 7.-21.februārim Smiltenes bibliotēkas logos Baznīcas laukumā 13, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus.

 

Informāciju sagatavoja:
Alda Liuke,
Smiltenes bibliotēkas bibliogrāfe