2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltenes kausā” startēs pasaules junioru čempionāta medaļnieks Mihkels

Jau šīs nedēļas sestdienā, 4. jūnijā, Smiltenes novada Vidzemē norisināsies vienas no vērienīgākajām riteņbraukšanas sacensībām mūsu valstī – “Smiltenes kauss”. Dalību tajās apstiprinājuši visi trīs atjaunotā “Smiltenes kausa uzvarētāji” – Artis Roze, Māris Bogdanovičs un Andris Vosekalns. Tikmēr konkurenci piedos pērnā gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieks Madis Mihkels un Eiropas spēļu sudraba medaļnieks Alo Jakins.

“Smiltenes kauss” riteņbraukšanā šajā gadā mainījis savu formātu, vienlaikus saglabājot galvenās tradīcijas. Šogad sacensību centrs atradīsies Brantu pagasta Vidzemē – 2 kilometru attālumā no Smiltenes centra. Vietējā stadionā arī norisināsies aizraujošās bērnu sacensības. Tikmēr pārējās distances vedīs pa pauguraino Raunas ceļu.

Jau šobrīd sacensībām ir pieteikušies 300 braukt gribētāju no četrām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Īpaši spēcīgs solās būt “Dako Ziemeļvidzeme” sporta brauciens. 85 kilometru garajās sacensībās uz starta redzēsim vairāk nekā 100 braucēju lielu peletonu.

Savu dalību sacensībām pieteikuši arī daļa no Baltijas valstu titulētākajiem sportistiem. Skaļākais vārds neapšaubāmi ir “Ampler team – Tartu 2024” komandas līdera Mada Mihkelsa dalība. Trenera Tomam Flakša vadītās komandas sportists pērn Beļģijā notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu junioru vīru sacensībās. Viņa kontā arī vairākas godalgas Pasaules kausa posmos. Šogad, aizvadot pirmo gadu jau pieaugušo konkurencē, Mihkels aizvadītajās brīvdienā spoži triumfēja prestižā “Tour of Estonia” pirmajā posmā, apsteidzot arī pasaules tūres komandas “BikeExchange Jayco” līderus.

Tāpat jāizceļ 2019. gada Eiropas spēļu sudraba medaļnieka Alo Jakina dalība. Lai arī profesionālo karjeru Alo jau ir noslēdzis, tomēr joprojām ir ļoti labā formā, svētdien gūstot otro vietu Tartu maratona sporta distancē.

Viesmīlīgi pret ziemeļu kaimiņiem mājās noteikti nebūs Latvijas braucēji. Par uzvaru cīnīties gatavi būs tādi zināmi vīri kā – Māris Bogdanovičs, Andris Vosekalns, U23 Latvijas čempions Pauls Rubenis, talantīgais Alekss Krasts, sevi Francijā apliecinājušais Kristers Ansons. Arī bez šiem vīriem ir vēl virkne pašmāju riteņbraucēju, kuri ne tika garajā, bet reizē smagajā trasē cer gūt vērā ņemamus panākumus.

Spraigas cīņas solās būt junioru grupā, kur Latvijas līderiem – Gustam Lapiņam, Dāvim Gludavam, Ģirtam Harkinam, Rihardam Reinfeldam un Rodrigo Beļāvejvam konkurenci sarūpēs augsta līmeņa Igainijas izlases juniori. Daļa no viņiem guva augsta līmeņa panākumus “Parīze – Rubē” velobraucienā.

Amatieru grupās redzēsim Baltijas absolūto čempionu Raivi Ritumu, kā arī Kristapu Knopu, Ģirtu Vēveru, Ēvaldu Pavlovu, igauņu braucējus no “Peleton” komandas un citus.

Tiem, kuriem sporta distance ir par ātru lieliski piemērots būs 40 kilometru garais “Vudlande” tautas brauciens. Šeit startēs arī Iekšlietu  ministrijas atklātā policistu čempionāta dalībnieki. Ātrākos policistus Smiltenē noskaidros pirmo reizi.

Izmaiņas skārušas  junioru, elites/U23 un amatieru dāmu grupu sportistes. Pēc treneru lūguma, dāmas pārceltas no zēnu uz jauniešu braucienu, kura garums būs 60 kilometri. Tām dāmām, kuram šī distance ir par garu, iespējams startēt “Vudlande” tautas braucienā, kur ir iekļauta atsevišķa dāmu grupa.

Dienu iesāks jaunatnes grupu braucēji, sacenšoties Latvijas un Baltijas jaunatnes kausa posmā. Īpaši svarīgas šīs sacensības būs C grupas zēnu un meiteņu sportistiem, kas Smiltenē sadalīs Latvijas čempionāta medaļas.

Tikmēr tiem braucējiem, kuri nevēlas sacensties, bet gan grib izbaudīt nesteidzīgu braucienu un būs kopā ar pārējiem, lieliski piemērots ir “AL Mežs” Veselības brauciens 20 kilometru garumā. Visi dalībnieki par godam veiktu distanci saņems spirdzinošu balvas no pasākuma atbalstītājiem.

Tiem, kuri vēl nav paguvuši, aicinām pieteikties “Smiltenes kausam” mājaslapā www.bulta.lv/smiltene. Smiltenes novada iedzīvotājiem dalība ir bezmaksas.

4. jūnija Smiltenes kausa riteņbraukšanā programma:

10:00 – U12 zēnu un meiteņu, U14 meiteņu grupas sacensības (20 km)

10:50: – U14 zēnu un U16 meiteņu grupas sacensības (40 km) Latvijas čempionāts

12:15: – U16 zēnu, junioru dāmu, elites/U23 dāmu un Master 1+ dāmu sacensības (60 km)

12:30: 3 – 11 gadus veco Bērnu sacensības Vidzemes stadionā (200 – 1000m)

14:15 – Dako Ziemeļvidzeme sporta brauciena sacensības (85 km)

14:20 – Vudlande Tautas brauciena sacensības (40 km)

14:20 – AL Mežs Veselības brauciens (20 km)

 

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs

Tālrunis: +371 26255435                                                         

Elektroniskā pasta adrese: [email protected]

Foto: Agnis Melderis