2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada bibliotēkas grāmatu jaunumi novembrī

Patriotiskajā mēnesī Smiltenes novada bibliotēka lasītājiem piedāvā grāmatas ar latviskām sajūtām. Aicinām iepazīties un izvēlēties sev tīkamāko literatūru.

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13:

Meloni Roberto grāmata “Pa Latvijas novadiem ar Roberto” veidota pēc skatītāju iecienītā kulinārijas šova, ko vada Latvijā pazīstamais itālietis Roberto Meloni, materiāliem. Šī ir Roberto vadītā šova trešā grāmata. Tajā apkopotas receptes, ar ko raidījumā dalījušies viesi no dažādiem Latvijas novadiem. Grāmatā aprakstīta 81 recepte, kas atklāj gan novadu tradicionālos ēdienus, gan raksturo Latvijas virtuvi kopumā.

Dagmāras Kopštālas “Dienasgrāmata. 1917-1923” ikvienam būs saistoša lasāmviela ar savu emocionalitāti un “mazā cilvēka” ilgām pēc laimes un prieka pat izmisuma brīžos.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Ineses Paklones grāmata mazajiem lasītājiem “Latvijas dzimšanas dienas sala”. Grāmatā tiek meklēta dāvana, ko uzdāvināt Latvijai dzimšanas dienā. Ģimene nolemj, ka Latvijai ir jāuzdāvina kaut kas, kā tai nav – salu jūrā. Bet kā to izdarīt?

Olgas Gromovas dokumentālais romāns pusaudžiem “Cukura bērns”, kas vēsta par laiku, kad pāri padomju valstij vēlās Staļina represiju vilnis. Grāmata ir spilgts mūsu nesenās vēstures atspoguļojums, viens no neskaitāmiem patiesiem dzīves stāstiem.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres
Ilona Rozīte un Sanita Lārmane