2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada čempionāts volejbolā sievietēm 3. kārta

Dienā ko visi dēvē par joku dienu un kad  ar sacensībām Kurzemes pavasaris sākās Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sportā, notika Smiltenes novada čempionāta sievietēm volejbolā 3. kārta.  Nekādi joki gan Smiltenes sporta centra laukumā nebija, jo komandas vairāk kā piecu stundu ilgā volejbola maratonā demonstrēja augstas klases volejbolu. Toties, kā divas orientieristes spēlē volejbolu komandas Grundzāle 2 sastāvā, gan varēja vērot, jo  turnīram tika pieteikta jauna komanda Grundzāle 2. (Tajā spēlēja komandas Grundzāle rezervistes un komandas Grundzāles pamatskola stiprākās spēlētājas.) Pēc pieredzes atbrauca arī Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas meitenes.

Spēles pirmo reizi šajā čempionātā notika uz diviem laukumiem. Tas gan bija par iemeslu tam, ka atelpas brīži komandām praktiski nebija. Tā, piemēram, komandai Lēdijas izloze noteica, ka jāspēlē četras spēles pēc kārtas. Ar šo uzdevumu viņas lieliski tika galā. Vispirms viņām izdevās revanšēties Grundzālei par zaudējumu pagājušajā kārtā 25:20 un 25:22. Nākošajā spēlē pret Grundzāle 2,  Lēdijām nācās pirmo setu zaudēt 19:25. Nākošajos setos uzvaras Lēdijām 25:11 un 15:7.  Arī pret Smiltenes BJSS Lēdijām trīs setu spēle, kur Lēdijām uzvaras pirmajā un trešajā setā, uzvarot arī visu spēli. Rezultāti pa setiem 25:12, 19:25 un 15:12.  Bezkompromisa cīņa Lēdijām arī pret komandu Blice, kur tika uzstādīts šī čempionāta rekords rezultātā. Blicei spēles otrajā setā  nācās gūt 28 punktus, lai pārspētu Lēdijas. Pirmajā setā rezultāts 25:18 par labu Blicei.

Ar interesi tika gaidīta abu Grundzāles komandu spēle. Tajā līdzīgā un ilgā triju setu spēlē 25:23, 16:25 un 16:14  uzvara Grundzāle 2 komandai. Pēdējā kārtas spēlē Grundzālei izdevās uzvarēt pirmo setu 25:23  cīņā ar kārtas uzvarētāju Smiltenes BJSS komandu.  Otrajā un trešajā setā pārākas bija sporta skolas meitenes 25:19 un 15:4.  Saskaitot punktus Smiltenes BJSS un Blice komandām vienāds punktu skaits 12.  Pirmā vieta kārtā pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē 25:22 un 25:12 komandai Smiltenes BJSS.   Jāpiebilst ka Blice visas spēles aizvadīja piecu spēlētāju sastāvā, ko atļāva sacensību nolikums.  Jāpaslavē arī Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas spēlētājas, kas turnīra gaitā iespēlējās un neskatoties uz komandas kapteines gūto traumu, spēlē pret komandu Lēdijas pirmajā setā spēja gūt 18 punktus.

         Vietu secība:

  1. Smiltenes BJSS   Laine Osma , Justīne Kalniņa , Megija Dzene ,  Sanija Strauja , Katrīna Rozīte , Lauma Emīlija Bičevska , Eimija Muižniece)
  2. Blice  ( Zanda Beitika , Liene Krūmiņa , Una Kalnīte,  Elza Gruzdiņa , Baiba Veļika)
  3.  Lēdijas ( Līga Osma , Sintija Ģēģere ,  Arta Klapare  , Zane Cīrule , Liene Cīrule , Ieva Palma)
  4.  Grundzāle 2 ( Daniela Šakociņa , Daniela Gaismiņa , Kitija Abula,   Nanija Lība Uskliņģe , Estere Zeibote, Megija Ķestere )
  5.  Grundzāle ( Līna Lapiņa , Monta Melne,  Dace Kalniņa , Klaudija Rēpele , Ance Kukaine , Katrīna Strazdiņa)
  6.  D.O. Apes pamatskola ( Enija Muceniece , Estere Grandava , Ance Ābolkalne , Laura Bērziņa , Laura Kranāte ,  Laura Kalekaure ,  Keita Kamberkalne , Paula Nika Sīmane)

 

                                                                  Kopvērtējums pēc 3. kārtām. ( vērtētas 2 labākās kārtas)

Vieta Komanda 1.     kārta 2.     kārta 3.     kārta 4.     kārta Punkti kopā
1. Smiltenes BJSS   1 nepiedalījās 1    2
2. Blice 2 1 2   3
3. Lēdijas 3 3 3   6
4. Grundzāle 4 2 5   6
5. Grundzāles pamatskola 5 4 nepiedalījās   9
  Grundzāle 2 nepiedalījās nepiedalījās 4    
  D.O. Apes pamatskola nepiedalījās nepiedalījās 6    

Ja divām vai vairāk komandām punktu summa ir vienāda, augstāku vietu ieņem komanda, kurai augstāka vieta pēdējā kārtā.  Pēc četru kārtu izspēles tiks vērtētas 3 lābāko kārtu summa.

KOMANDU CĪŅAS TABULA

 

Māris Stabiņš

Sacensību galvenais tiesnesis