2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā norisināsies militāro mācību “NAMEJS 2022” rudens posms

No 16. līdz 18. septembrim Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes karavīri un zemessargi piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību “Namejs 2022” rudens posma lauka taktiskajā vingrinājumā, kura mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Zemessardzes 31. kājnieku bataljons mācību laikā pārbaudīs bataljona spēju veikt uzdevumus hibrīdapdraudējuma gadījumā, sniedzot atbalstu Valsts robežsardzei robežapsardzības uzdevumu veikšanā. Militāro mācību laikā Smiltenes novada Apes pilsētas un Apes pagasta, Alūksnes novada Veclaicenes, Jaunlaicenes, Ziemera pagasta teritorijā  Zemessardzes 31. kājnieku bataljona zemessargi un karavīri veiks sekojošus mācību uzdevumus: patrulēšanu, reidus, nosacītā pretinieka aizturēšanu, ierīkos novērošanas posteņus, uz ceļiem tiks izveidoti kontrolposteņi transporta pārbaudei mācību ietvaros un uzstādīti šķēršļi. Tāpat tiks trenēta arī cietušo nogāde uz mobilo cietušo aprūpes punktu, kas tiks izvietots Alūksnes novada Alsviķos.

Vingrinājuma izpilde notiks sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Valsts policiju un AS “Latvijas valsts meži”.

Zemessargi un karavīri trenējas pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot savas prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – savus novadus, pilsētas, pagastus, ciemus.

Zemessardzes 31. kājnieku bataljons izsaka pateicību iedzīvotājiem par līdzšinējo sadarbību un aicina nesatraukties, dzirdot mācību troksni un redzot militārās tehnikas un karavīru pārvietošanos.

Zemessardze pateicas darba devējiem, kuri dod iespēju zemessargiem piedalīties mācībās trīs dienas pēc kārtas, un privāto zemju īpašniekiem, kuri sniedz būtisku atbalstu, piekrītot iznomāt savus īpašumus mācību vajadzībām.

 

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību cikla “NAMEJS 2022” rudens posma lauka taktiskā vingrinājuma laikā no 16. līdz 18. septembrī Vidzemē pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem pārvietosies Latvijas un sabiedroto valstu karavīri un militārā tehnika, kā arī tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret militārajām mācībām valsts teritorijā, jo tās ir vērstas uz mūsu valsts aizsardzības spēju uzlabošanu un reģionālās drošības stiprināšanu. Lūdzam ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties mācību uzdevumu izpildes un militārās tehnikas pārvietošanās laikā.

 

Zemessardzes 31. kājnieku bataljona

Civilmilitārās sadarbības nodaļa

Tālr. 26584311