2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt informāciju

Jau ārpus novada šonakt izskanēja ziņa, ka Smiltenes novadā ir ieradušies bērni, kuriem trūkst pirmo nepieciešamības preču un tās nepieciešams ziedot.

Šī ziņa radusies no baumām un nav patiesa. Labklājības ministrija ir uzrunājusi Smiltenes novada Sociālo dienestu par šādu iespēju, nepieciešamības gadījumā uzņemt bērnu nama bērnus. Pašvaldībai ir zināma rīcība, ja būs šāda vajadzība būs, un bērni tiks nodrošināti ar visu nepieciešamo.

Aicinām arī iedzīvotājus kritiski vērtēt informāciju. Ukrainas valsts rūpējas par saviem bērniem, un tie šeit ieceļos koordinēti un ar pavadošo personālu. Ja pamanāt kādu mulsinošu ziņu, kura radusies baumu dēļ un ir jautājumi lūdzam sazināties + 371 29613117 – vai sūtiet savus jautājumus vai priekšlikumus uz informatīvo e-pastu: [email protected]. Gadījumus, kad ir aizdomas, ka Ukrainas karš tiek izmantots krāpnieciski (ziedojumu un naudas vākšana) lūdzu sazinieties ar Smiltenes novada Pašvaldības policiju.

Atgādinām, ka lai arī šī ziņa bija radusies dēļ nepamatotām baumām, virtuālajā vidē ir daudzi krāpniecības gadījumi, kuros preces un nauda tiek izkrāpta līdzīgā veidā. 

Būsim uzmanīgi un kritiski!

 

Informāciju sagatavoja: 

Aija Kramiņa

Smiltenes novada pašvaldības 

Sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciāliste