2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldībā viesojās Ukrainas vēstnieks Latvijā

2022. gada 17. augustā, Smiltenes novada pašvaldībā darba vizītē viesojās Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko), viņa pirmais sekretārs Leonīds Hrebenniks (Leonid Hrebennyk) un Ukrainas vēstniecības Latvijā vēstnieka asistente kultūras un preses jautājumos un tulce Viktorija Prituļaka. Vizītes mērķis bija tikties ar Smiltenes novada pašvaldības vadību un iesaistītajām personām atbalsta koordinēšanā Ukrainai, kā arī pārrunāt aktualitātes un izaicinājumus, kas skar pašvaldību, sniedzot atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Vizīte iesākās ar tikšanos Smiltenes novada pašvaldības domes ēkā, lai pārrunātu atbalsta formas, kādas tiek lietotas pašvaldībā, lai palīdzētu Ukrainas civiliedzīvotājiem. Vēstnieks tika iepazīstināts ar šī brīža statistiku par ziedojumiem, personām, kuras ieguvušas darbu pašvaldībā, kā arī par pasākumiem, kuri tiek veikti, lai palīdzētu ukraiņiem ikdienas gaitās, piemēram, informatīvā atbalsta dienas organizēšanu, brīvprātīgo piesaisti,

Vēstnieks kopā ar pašvaldības pārstāvjiem devās uz viesu namu “Kalbakas”, kurā tiek izmitinātas ukraiņu ģimenes. “Kalbakās” dzīvojošie ukraiņi vēstniekam izrādīja savas dzīvojamās telpas, kā arī dalījās ar to, ka ir patiesi pateicīgi, tādā veidā palīdz viesu nama saimniekiem ikdienas darbos un dalās prasmēs ziemas krājumu gatavošanā.

Pēcpusdienā vēstnieks devās uz Bērnu un Ģimenes atbalsta centru, kur tikās ar bērniem un viņu mammām, lai aprunātos par to, kāda veida palīdzība būtu nepieciešama, kā arī uzklausīja vecāku jautājumus. Ukrainas vēstniecība Latvijā Smiltenes novadā uzņemtajiem ukraiņu pirmsskolas vecuma bērniem dāvina Latvijā iespiestas ukraiņu grāmatas, kuras tika atstātas Bērnu un Ģimenes atbalsta centrā to turpmākai lietošanai.

Vēstnieku pašvaldībā uzņēma Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos, izpilddirektors Andris Lapiņš, izpilddirektora vietnieks attīstības jautājumos Mārtiņš Ulāns, civilās aizsardzības komisijas sekretārs Gatis Bormanis, Bērnu un Ģimenes atbalsta centra vadītāja Aurika Zīvere, Ekonomiskais atašejs Ukrainā Ainārs Mežulis un uzņēmējs Dainis Aļeksējevs.

Ukrainas vēstnieks Latvijā augstu novērtēja Latvijas un Smiltenes novada iedzīvotāju, kā arī pašvaldības un nevalstisko organizāciju atsaucību un nesavtīgo rīcību, lai palīdzētu Ukrainas tautai.

 

Vanda Jurita Markova

Digitālā mārketinga un komunikācijas speciāliste