2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā pieaug Covid-19 inficēto skaits, pašvaldība aicina sabiedrību būt atbildīgiem un mazināt izplatības riskus

Pēdējās nedēļās atklāto Covid-19 inficēto personu pieaugums novadā ir satraucošs, pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiski pieejamās informācijas, pēdējo 14 dienu laikā novadā kopumā ir reģistrēti 61 saslimšanas gadījums (dati uz 16.11.2020), kas ir ļoti augsts rādītājs uz kopējo iedzīvotāju skaitu. Novads Latvijas kartē iezīmējas arvien tumšākās krāsās, kas tikai vēlreiz apliecina –  no katra cilvēka atbildības ir atkarīgs, vai spēsim vīrusa izplatību mazināt un neapdraudēt savu tuvinieku, draugu un kolēģu veselību vai pat dzīvību, jo neviens nevar garantēt, cik viegli vai smagi saslimšana var noritēt.

Jau iepriekš rakstījām, ka Smiltenes novada pašvaldība 3. un 4. novembrī veica visu administrācijas darbinieku testēšanu ar siekalu testiem, jo vienam administrācijas darbiniekam tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests. Visi saņemtie testēšanas rezultēti bija negatīvi. Tāpat arī  Smiltenes vidusskola organizēja savu pedagogu un darbinieku, kā arī  160 skolēnu (5.-6.klases skolēniem, kuru vecāki deva savu piekrišanu) testēšanu ar siekalu testiem, ņemot vērā, ka tika atklāti inficēšanas gadījumi Dārza ielas 17 ēkā. Kā zināms 13.novembrī saņemtie rezultāti nebija iepriecinoši – kopumā inficēšanās ar Covid-19 tika atklāta 41 personai. 

Saņemtie rezultāti apliecina, ka katra cilvēka atbildība ir būtiska, lai vīrusam neļautu izplatīties tālāk un lai varētu turpināt gan mācību procesu klātienē, gan neapdraudēt uzņēmumu darbību. Tāpēc pašvaldība vērš novada iestāžu un uzņēmumu vadītāju uzmanību, ja ir bažas par to, ka darbinieku vidū pastāv risks vīrusa izplatībai, vadītāji ir aicināti sazināties ar pašvaldību, lai izskatītu iespēju organizēt darbinieku testēšanu.  

Iepriekš jau informēts, pašvaldība līdz 6.decembrim pakalpojuma nodrošināšanu veic attālināti. Darba sanāksmes, domes komitejas sēdes un domes sēdes notiek ZOOM tiešsaistes platformā. Visa aktuālā informācija par pašvaldības, tās iestāžu un struktūrvienību darbu pieejama www.smiltenesnovads.lv, spiežot uz informatīvā banera lapas labajā pusē “Pašvaldības darbs Covid-19 ārkārtas situācijas laikā”. Klientu apkalpošanas centrs – tālr.:  20022348, e-pasts: [email protected]. Informatīvais tālrunis par atbalstu krīzes situācijā (8.00-20.00) tālrunis:  26362282, e-pasts: [email protected].

Lai mazinātu vīrusa izplatību,  apmeklējot sabiedriskās vietas, aicinām stingri ievērot visus epidemioloģiskos drošības pasākumus:  ievērot savstarpējo distancēšanos; izmantot pieejamos dezinfekcijas līdzekļus roku dezinfekcijai;  pareizi lietot sejas masku – sejas maskai pilnībā jānosedz seja no deguna līdz zodam un labi jāpieguļ sejai, deguns nedrīkst būt ārpus maskas.  

Esiet atbildīgi pret savu un savu līdzcilvēku veselību! Ja noteikta mājas karantīna vai  noteikts kontaktpersonas statuss un ja nav iespējams vienā mājsaimniecībā izolēties no mājas karantīnā nozīmētas personas, apmeklēt izglītības iestādi, darba vietu visiem tās ģimenes vai mājsaimniecības locekļiem nerekomendē. Nepadraudi savu un citu veselību, paliec mājās un ievēro SPKC un ģimenes ārstu norādījumus!

 

 

Sagatavoja, Marita Mūze, Sabiedrisko attiecību speciāliste