2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada skolēnu krievu valodas erudīcijas konkurss

19.aprīlī Smiltenes vidusskolā notika Smiltenes novada skolu skolēnu krievu valodas erudīcijas konkurss. Savstarpēji sacentās astoto klašu skolēni no Bilskas, Variņu, Ojāra Vācieša Gaujienas, Dāvja Ozoliņa Apes un Palsmanes pamatskolas, kā arī četru astoto klašu komandas no Smiltenes vidusskolas.

“Konkursu, kas Smiltenes novadā jau kļuvis par tradīciju, rīko ar mērķi skolēniem, kuri par otru svešvalodu izvēlējušies krievu valodu, paplašināt redzesloku un zināšanas, savstarpēji saliedēties, pilnveidot komunikatīvās prasmes un lietderīgi pavadīt laiku,” informē Smiltenes novada krievu valodas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Inese Āboliņa – krievu valodas skolotāja Grundzāles pamatskolā un Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolā. “Uzskatu, ka jebkura valoda ir vērtība un, neraugoties uz politisko situāciju, tā skolēniem var noderēt, gan, sarunājoties ar skolēniem no Ukrainas, gan vēlāk – darba tirgū.”

Olimpiādes dalībniekiem muzikālu pārsteigumu bija sagatavojuši 12.klases skolēni Ralfs Krūmiņš, Evelīna Bormane, Laura Ceriņa un Elīza Kauliņa.

Konkursa dalībnieku darbus vērtēja Smiltenes vidusskolas vecāko klašu skolēnu žūrija: Karīna Kačnova, Viktorija Pelykh, Dāniels Krumholcs un Armands Mellis.

Uzdevumus viens otram izdomāja paši konkursa dalībnieki. Tas bija katras komandas mājas darbs, kurā tika ieguldīts gan radošums, gan atjautība un arī pa mazam pārsteiguma momentam.

Pirmo vietu izcīnīja Smiltenes vidusskolas komanda “Delta” (skolotāja Elita Tilčika), otrā vieta – Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas komandai “Dambētāji” (skolotāja Zoja Čakša), trešā vieta – Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas komandai “Līderi” (skolotāja Inese Āboliņa).

Paldies visiem skolēniem par piedalīšanos un arī skolotājiem par jauniešu izaugsmē ieguldīto darbu!

 

Baiba Vahere