2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada uzņēmēji sanāk uz “Iedvesmas pēcpusdienu”

“Sanākšana kopā ir panākumu sākums. Turēšanās kopā ir progress.
Darbošanās kopā – panākumu atslēga”
(H. Fords)

4. novembra pēcpusdienā vairāk nekā 100 Smiltenes novada esošie un bijušie uzņēmēji, kā arī citi interesenti sanāca Smiltenes vidusskolā, lai uzzinātu par atbalsta instrumentiem uzņēmējdarbības attīstībai, iedvesmotos no citu novada komersantu pieredzes stāstiem, satiktos un iepazītos.

Pasākumu atklāja Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš: “Šī pēcpusdiena ar jums, uzņēmēji, ir ne tikai, lai mēs pateiktu paldies un norādītu uz jūsu nozīmību, bet arī mums ir svarīgi saprast jūsu nepieciešamības, kurām mums – pašvaldībai – būtu jāpievērš uzmanība, lai jūs varētu strādāt pēc iespējas veiksmīgāk. (..) Es gribu jums pateikt lielu paldies, ka Jūs esat uzdrošinājušies, ka esat riskējuši, jo uzņēmējdarbības vide nav medus maize – tajā ir daudz izaicinājumu un grūtību.” Domes priekšsēdētājs arī pastāstīja par uzņēmējdarbības vidi novadā, kā arī informēja par paveikto un plānoto komercdarbības attīstītības veicināšanai.

Pirmajā daļā uzņēmēji varēja uzzināt par dažādām iespējām attīstīt savu darbību. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecība kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš stāstīja par aktuālajiem izaicinājumiem un iespējām uzņēmējdarbībā, savukārt Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jānis Čeičs – par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras piedāvātajām atbalsta formām komersantiem. Par Attīstības finanšu institūcijas ALTUM iespējām informēja tā Vidzemes reģiona vadītāja Olita Untāla.

Otrajā daļā ar iedvesmojošiem pieredzes stāstiem dalījās Smiltenes novada uzņēmēji. SIA “Fabrika Rauna” īpašnieks Armands Cinis dalījās pieredzē, cik viegli vai grūti ir būt uzņēmējam reģionā, norādot, ka atrašanās vietai nav būtiskas nozīmes. Sajūtu nama “Donas” īpašniece Ilze Kalniņa -Dauga sniedza ieskatu īpašuma pārvērtībās, izceļot blomēniešu viesmīlību un sniedzot atbildi uz jautājumu “Kādēļ ir vērts investēt Blomē?”. Savukārt jaunā uzņēmējā Elīna Seleviča no SIA “Lāča oga” ar smaidu atskatījās uz padomiem, ko labāk nebūtu saņēmusi. Noslēgumā mentore Ieva Zeile no “TEELPA” dalījās stāstā, ko mainīt pārmaiņu laikā, un mudināja palūkoties uz izaicinājumiem no jaunas perspektīvas.

Papildu informatīvajām un iedvesmojošām prezentācijām, klātesošie varēja apskatīt vairāku vietējo uzņēmēju radītās produkcijas paraugus, kā arī digitālās vizītkartes. Pasākumā piedalījās arī atpazīstamais karikatūrists Gatis Šļūka, kurš savos humoristiskajos darbos iemūžināja lektoru uzstāšanos. Par muzikālo baudījumu rūpējās vietējais mūziķis, saksofona virtuozs Jānis Silakalns.

Dienas izskaņā interesentiem Smiltenes vidusskolas direktores Ilzes Verginas vadībā bija iespēja izstaigāt un iepazīt pārbūvētās skolas telpas. Dalībnieki atzinīgi novērtēja ievērojamās pārmaiņas, skaisto un moderno vidi Smiltenes vidusskolā.

Šāds pasākums Smiltenes novadā notika pirmo reizi, un tā mērķis bija pulcināt vietējos uzņēmējus, sākot no lielākajiem, līdz katram individuālajam komersantam. Pašvaldība cer, ka šī kļūs par skaistu un vērtīgu mūsu novada tradīciju, jo, citējot domes priekšsēdētāja vietnieci sadarbībai ar uzņēmējiem Gitu Mūrnieci: “Neviens uzņēmējdarbībā nav maziņš. Tas, ka jūs šodien esat šeit, tas ir jūsu nopelns. Sākot no lielā uzņēmuma “Madara 89”, līdz katram pašnodarbinātajam, mēs katrs esam mazas pērlītes, kas dod pienesumu mūsu novadam – mūsu kopējam foršam novadam.”

Paldies ikvienam, kurš iesaistījās pasākuma norisē!

Par pašvaldības organizētājām aktivitātēm un atbalstu uzņēmējiem var uzzināt interneta vietnē www.smiltenesnovads.lv, Facebook lapā “Uzņēmēji Smiltenes novadā”, pierakstoties jaunumiem ŠEIT, vai vēršoties pie Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājas vietnieka uzņēmējdarbības jautājumos Modra Apsīša ([email protected], 64707571; 27001449).

Modris Apsītis
Attīstības un plānošanas nodaļas
Vadītājas vietnieks uzņēmējdarbības jautājumos

Madara Mūrniece
Zīmolvedības un mārketinga speciāliste