2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā viesojas Korejas Republikas vēstnieks

2022. gada 10. jūnijā darba vizītē Smiltenes novadā viesojās Korejas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Viņa Ekselence Songdžins Hans (H. E. Mr. Seong-jin Han) un Trešais sekretārs, Vice konsuls Mjungdže Sungs (Mr. Myungje Sung). Vizītes mērķis bija iepazīties ar Smiltenes novada pašvaldības darbu, vietējiem uzņēmumiem un pārrunāt jautājumus, kā sociālekonomiskā situācija un uzņēmējdarbības rādītāji novadā, investīciju projekti un ārvalstu finansējuma piesaiste, enerģētikas cenu pieaugums un tā radītā ietekme u.c.

Vizīte iesākās ar Korejas Republikas vēstniecības delegācijas un Smiltenes novada pašvaldības vadības – domes priekšsēdētāja Edgara Avotiņa, izpilddirektora Andra Lapiņa un izpilddirektora vietnieka attīstības jautājumos Mārtiņa Ulāna – tikšanos Raunas pagasta pārvaldē, lai pārrunātu vēstniekam interesējošos jautājumus. Viņa Ekselence S. Hans vēlējās apraudzīt un iepazīt vietējā kapitāla uzņēmumus, tāpēc vizītes turpinājumā tika apmeklēts SIA “Pavasars”, A/S “Smiltenes piens”, SIA “Smiltenes koks” un SIA “Very Berry”. Vēstnieks tika iepazīstināts ar katra uzņēmuma darbību, vēsturi, attīstības rādītājiem u.c., kā arī tika dota iespēja redzēt ražošanas procesu un vidi klātienē.

Vēstnieks pateicās par iespēju viesoties un iepazīt Smiltenes novadu, kā arī ar patiesu interesi apmeklēja vietējos uzņēmumus. Viņa Ekselence S. Hans vairākkārt uzsvēra, ka uzņēmumiem, kas ražo dabas izcelsmes, veselību uzlabojošus un eko produktus Korejas Republikas tirgus potenciāli varētu būt piemērots un veiksmīgs, jo korejieši ļoti iecienījuši šāda veida preces.

Sakām sirsnīgu paldies SIA “Pavasars” īpašniekam Ingusam Pavasarim, AS “Smiltenes piens” komercdirektoram Anrijam Vazdiķim, SIA “Smiltenes koks” saimniekiem Imantam un Aigaram Ūdriem un SIA “Very Berry” valdes priekšsēdētājai Gundegai Sauškinai ar ģimeni par sirsnīgo uzņemšanu un iepazīstināšanu ar saviem uzņēmumiem, kā arī “Raunas ķiploks” īpašniecei Sintijai Rudei par gardajām un viesmīlīgajām pusdienām.

Madara Mūrniece

zīmolvedības un mārketinga speciāliste