2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes pūtēju orķestris, Satori lasījumi un dzejnieku diskotēka Savvaļā

24. jūlijā, sestdienā, “Savvaļas” izstādē, Drustu pagastā, gaidāmi trīs notikumi neierastās lokācijās.
 
15:00 notiks interneta žurnāla “Satori” kūrēti dzejas lasījumi, kuros piedalīsies Semjons Haņins, Daina Sirmā, Marija Luīze Meļķe, Raimonds Ķirķis un Lauris Veips.
 
Vēlāk vakarā – 18:00 – ar skaņu mākslinieka un arhitekta Oskara Poikāna “Savvaļai” speciāli sagatavotu programmu uzstāsies Smiltenes pūtēju orķestris.
 
Vakara un nakts gaitā skanēs “Satori” dzejnieku diskotēka, kurā spēlēs Marija Luīze Meļķe, Lauris Veips, Henriks Eliass Zēgners un Edvards Kuks.
 
Šī ir “Savvaļas” izstādes otrā sezona, kurā vairāk nekā 30 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas mākslinieki izstādījuši savus darbus pļavās, mežos, purvos un ezeros. Šogad izstādi sadarbībā ar “Satori” un biedrību “Ascendum” papildina “Savvaļas darbnīcu” notikumu virkne, kas norisinās visas vasaras garumā.
 
Apmeklētāji “Savvaļā” var nokļūt gan ar auto (sekojot koordinātām 57°12’43.4″N 25°58’05.7″E vai Google Maps un Waze ierakstot nosaukumu “Savvaļas izstāde”), gan autobusu- braucot līdz pieturai “Jaundrusti”. Uz vietas var aizņemties gumijas zābakus, izmantot bibliotēku, nakšņot teltī, peldēties un doties pirtī. Starp citu, mežā ir izaugušas avenes, runā, ka ir daudz gaileņu un vispār te ir forši, brauciet!