2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes sportistu panākumi orientēšanās sacensībās “Daugavas kauss”

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, Jaunjelgavas pusē norisinājās sezonas pirmais Latvijas stafešu kausa posms “Daugavas kauss”, ko orientēšanās klubs “Ogre” rīkoja jau 24. reizi.

Dāmu elitē, kur uz starta stājās astoņas komandas, uzvara OK “Kāpa” orientieristēm Magdai Ciglei, Laurai Vīķei un Iritai Puķītei. OK “Kāpa” komandas pirmā etapa veicēja M. Cigle finišu sasniedza 3. vietā, taču L. Vīķe un I. Puķīte ar pārliecinoši labākajiem laikiem otrajā un trešajā etapā komandu pacēla uz pirmo vietu, tuvākās sekotājas apsteidzot par gandrīz astoņām minūtēm. Otrā vieta “Ozons” orientieristēm Annai Eleonorai Freimanei, Aigai Strazdiņai un Laurai Puķītei, bet 3. vieta – “Azimuts” OK – Smiltenes BJSS komandai: Lienei Brūvelei, Andai Jaunmuktānei un Zandai Stabiņai. Jāpiebilst, ka Liene stafeti Andai nodeva kā otrā , tālāk Anda Zandai, kā ceturtā. Zandai distancē izdevās apsteigt Cēsu Meridiāna orientieristi Kristīni Kokinu un finišēt 3. vietā.

Distances veda pa sarežģītu un tehnisku apvidu ar dažāda izmēra reljefa formām, izcirtumiem, jaunaudzēm un purviem. 

Pie panākuma tika arī  Smiltenes BJSS V-18 grupas komanda, kurā etapu secībā startēja Uvis Sproģis , Agnese Jaunmuktāne un Renārs Kļaviņš. Īpaši jāuzteic Agnese, kas nenobijās startēt puišu konkurencē un sekmīgi aizstāja saslimušo komandas biedru. Distances beigu daļā Renāram acī trāpīja zars un atlikušo distances daļu nācās veikt ar asarojošu aci, kartē un apvidū neko daudz neredzot. Temps gan kritās, tomēr izdevās nosargāt 2. vietu.

Sacensībās piedalījās arī pagājušā gada Latvijas stafešu kausa ieguvējas S-14 grupā: Marta Kalniņa, Anete Stabiņa un Kitija Abula. Debitējot S-16 grupā, izcīnīta 4. vieta un gūta atziņa, ka visām komandas dalībniecēm, noskrienot bez kļūdām, iespējams tikt pie medaļām arī S-16 grupā.

Rezultāti pieejami ŠEIT

Latvijas kausa izcīņa maija vidū turpināsies Rēzeknes pusē ar Baltijas čempionātu, bet nākamais Latvijas stafešu kausa posms 22. maijā notiks Tukuma pusē.

Māris Stabiņš

Smiltenes BJSS orientēšanās treneris