2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smilteni apciemo Čehijas Republikas vēstniece

2023. gada 18. maijā darba vizītē Smiltenes novadā bija ieradusies Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova ar delegāciju: vēstniecības Zinātnes, izglītības un kultūras eksperti Nadeždu Kopolovecu, Čehijas Republikas NATO vienības kapteini Janu Kuthanu, virsleitnantiem Markētu Pilnu un Tomāšu Malcru. Vizītes mērķis bija apciemot pašvaldības, kurām ir sadraudzības pilsētas Čehijā, pārrunāt potenciālās sadarbības iespējas un iepazīt novadu.

“Čehijas Republikas un Latvijas attiecībās nav sarežģījumu, kas dod mums iespēju nevis strādāt pie problēmu risināšanas, bet gan pie sadarbības veicināšanas dažādās jomās,” tiekoties ar Smiltenes novada pašvaldības vadību, teica Viņas Ekselence J. Hinkova, minot arī kopīgās abu valstu un tautu iezīmes un uzsverot vienotības un sadarbības nozīmi pašreizējā kara kontekstā. Tāpat viņa pateicās par sadarbības uzturēšanu ar Smiltenes sadraudzības pilsētu Piseku, kā arī aicināja stiprināt šīs saites.

Vizītes turpinājumā delegācija apmeklēja uzņēmumu SIA “AW Latvia”, kas ražo unikālus produktus no otrreiz pārstrādāta koka. Vēstniece augstu novērtēja tur radītos izstrādājumus, kā arī atzina uzņēmumu par, viņasprāt, vienu no interesantākajām apskates vietām Latvijā. Paldies “AW Latvia” pārstāvjiem par uzņemšanu!

Ne mazāk atzinīgu vārdu no vēstnieces kundzes delegācijas izpelnījās Smiltenes vidusskola. Paldies skolotājai Aigai Sorokinai, skolēnu pašpārvaldes prezidentei Elīzai Kauliņai, kā arī direktores pienākumu izpildītājai Valdai Cirītei par ēkas izrādīšanu un iepazīstināšanu ar mācību procesu!

Skolas apskates ietvaros Čehijas Republikas NATO vienības pārstāvji tikās ar vienpadsmito klašu skolēniem un informēja par savu darbību Latvijā. Taujāts par motivāciju aizstāvēt Latviju, vienības kapteinis J. Kuthans uzsvēra brīvību kā vienu no galvenajām dzīves vērtībām un mērķi neļaut atkārtoties skarbajiem vēstures notikumiem.

Vizītes noslēgumā Smiltenes kultūras centrā tika atklāta foto un stāstu izstāde “Čehijas UNESCO mantojums”, kas apskatāma līdz 13. jūnijam. Paldies kultūras centra darbiniekiem par izstādes iekārtošanu un atklāšanas organizēšanu, bet Smiltenes mūzikas skolas audzēknei Paulai Šūtelei, skolotājai Aijai Krūzei un koncertmeistarei Ingunai Balodei –  par muzikālo baudījumu.

Madara Mūrniece

Zīmolvedības un mārketinga speciāliste