2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Suminām konkursa “Mūsu pasaule, mūsu nākotne” laureātus

Šā gada pavasarī Latvijas Banka un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs izsludināja zīmējumu konkursu “Mūsu pasaule, mūsu nākotne”, aicinot Mākslas skolu audzēkņus no visas Latvijas apdomāt mūsu valstiskās un individuālās vērtības, aktualizēt dažādus procesus dabā, kultūrvidē, sociālpolitikas un zinātnes nozarē, globālā un lokālā mērogā.

Konkursa vadmotīvs bija domāt par mūsdienu cilvēkam būtisko nākotnes kontekstā, realizējot savas pārdomas vizuālos mākslas darbos, lai konkursa noslēgumā ar mākslinieka Artūra Analta palīdzību no tiem izveidotu vienotu vides objektu, kas izstādes “Vērtību zīmes” norises laikā, 2022.gada nogalē, būs apskatāms pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

Aicinājumam piedalīties atsaucās arī mūsu mākslas skolas audzēkņi. Konkursam tika aizsūtīti vecāko kursu audzēkņu datorgrafikas priekšmetā veidoti melnbalti mākslas darbi, ievērojot monētu un naudas dizaina izveidē raksturīgo domas skaidrību un lakonismu grafiskajā izteiksmē. Ar lepnumu un prieku pavēstām, ka starp vairāk nekā 900 izvērtētajiem darbiem nominēti tika arī divi mūsu audzēkņu grafiskie zīmējumi – nu jau 6.kursa audzēkņu Emīla Tarasa un Alises Zariņas darbi. Vides objektā “Mūsu Saule” mākslinieks Artūrs Analts plāno apvienot kopumā 369 Mākslas skolu audzēkņu darbus no visas Latvijas.

Emīls savā darbā kā nezūdošu vērtību atklāj Latvijas dabas skaistumu, bet Alise aktualizē pasaules mēroga vides aizsardzības jautājumus. Arī pārējie konkursam pieteiktie Smiltenes Mākslas skolas audzēkņu darbi liek aizdomāties par mūsu vērtībām caur laika lokiem. Šos darbiņus aicinām aplūkot attēlu galerijā!

Informāciju sagatavoja:

Vineta Balode