2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Trapenē atklāts trešais Laimes koku parks Latvijā

12. septembrī Trapenē ar Latvijas Valsts prezidenta kundzes Andras Levites klātesamību tika atklāts trešais Laimes koku parks Latvijā. Bormaņmuižas parkā tika iestādīti 20 sarkanie ozoli, kas rudenī priecēs ar koši sārtām lapām.

Trapenes pagasts ir bagāts ar simbolisku koku dažādību – lapegļu aleju, Linarda Laicena stādītām liepām, Tinābeli, Upurliepu, absolventu stādītiem kokiem. Laimes koku parka izveide Trapenē norisinājās, piedaloties Latvijas Lielās talkas izsludinātā konkursā pašvaldībām par Laimes koku parka izveidi.

Pagasta iedzīvotāji, kā arī sadarbības partneri tika pagodināti, dodot iespēju iestādīt koku. Kokus stādīja Latvijas Valsts prezidenta kundze Andra Levite, Trapenes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Šepters, Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos Astrīda Harju, Laimes koku parka Trapenē iniciatore Laura Vāciete ar meitām Luīzi un Loti, Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme, Smiltenes novada pašvaldības saimnieciskās nodaļas teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine, LVM pārstāve Gunta Dudele un mežzinis Andris Rubins, Trapenes pagasta pensionāru padomes priekšsēdētājs Dzintars Peipāns ar senioriem Ervīnu un Maiju Miķeļiem, SAC ‘’Trapene’’ direktore Dina Jāņekalne ar klientiem, Tālis un Iluta Zariņi ar bērniem, Zemessardzes 31.kājnieku bataljona zemessargi Bruno Šteinbergs, Denis Beļimenko, Viktors Vīksniņš, Trapenes sākumskolas vecākā pirmsskolas grupa ar audzinātāju un 1.-6. klasei ar skolotājām, skolas darbiniekiem un direktori Līgu Akmentiņu, Trapenes pagasta vecākā iedzīvotāja Velta Ceske, Trapenes jaunākais iedzīvotājs Teodors ar vecākiem Lindu Neibergu un Emīlu Gailīti, jaunatnes lietu speciāliste Klinta Bernarte ar Trapenes jauniešiem.

Pēc koku stādīšanas ikviens tika aicināts mieloties ar rupjmaizi un medu, sasildošu liepziedu tēju. Turpinājumā Prezidenta kundze tika iepazīstināta ar Trapenes novadpētniecības centru un stāstiem par Ojāru Vācieti, kā arī iepriecināta ar viesošanos senlietu muzejā “Fazāni”. 

Katrs trapenietis sev īpašā dienā, atzīmējot kādu notikumu, piemēram, kāzu dienu, bērna piedzimšanu, nozīmīgu dzimšanas dienu vai kādu atceres/piemiņas dienu, aicināts izteikt vēlmi papildināt Laimes koku parku, iestādot kādu koku!

Informācijai:

Akcija “LAIMES KOKI” ir  koku sēšanas un stādīšanas akcija Lielās talkas ietvaros. Šogad “Laimes koki” dalībnieki aicināti stādīt arī augļu kokus, kas pēc gadiem būtu ne tikai našķis bērniem un senioriem, bet arī ceļotājiem.

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes novada pašvaldības

Digitālā mārketinga un komunikācijas speciāliste

Vanda Jurita Markova