2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

“Ukrainas Borščs” par ziedojumiem

Smiltenes pavasara gadatirgū, 16.aprīlī, ikvienam būs iespēja baudīt īstu “Ukrainas Boršču”. Saimnieces Ilzes Briedes vadībā, pēc labākajām Ukrainas tautas receptēm, to gatavos īstas saimnieces no Ukrainas.

Pēc labākajām Ukrainas tautas tradīcijām pagatavota, garda un sildoša “Boršča zupa”, Smiltenes pavasara gadatirgū, būs iegādājama par ziedojumiem.  Visi dienas laikā iegūtie līdzekļi tiks izmantoti, lai radītu iespēju, Smiltenes novadā dzīvojošajai Ukrainas kopienai, kopīgi svinēt Lieldienas, kuras Ukrainā tiek atzīmētas 24.aprīlī.

Tirdziņa ietvaros varēs iegādāties vairākus Ukrainas tradicionālos gardumus, tajā skitā tradicionālo Lieldienu maizi – “Kuliču”. Kuličs ir īpaši pagatavota, salda Lieldienu maize, kas īpaši populāra pareizticīgo tradīcijās. Pieņemts, ka šo maizīti iesvēta Lieldienu dievkalpojumā un tad ēd, svinot Lielā gavēņa noslēgumu un Lieldienu atnākšanu.

Starp citu, senāk kuliču ne tikai ēda, bet izmantoja arī kā nākotnes pareģi – uzskatīja, ka, jo vairāk kukulītis cepšanas laikā uzpūšas, jo vairāk naudas būs turpmākajā gadā.

Paldies ikvienam, kas sniedz atbalstu kara bēgļiem un dod iespēju justies pieņemtiem.

 

 

Linda Beitika

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja