2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vaļasprieks, kas sniedz prieku sev un apkārtējiem

No 1.februāra līdz 25.februārim Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1, apskatāmas Santas Ābeles darinātas apsveikuma kartītes izstādē “Sirdslieta”.
Santai vienmēr ir paticis kaut ko radīt, izrotāt, iesaiņot, izdekorēt, uzadīt, uzpērļot utt. Caur šīm dažādajām rokdarbu iespējām viņa atradusi savu radošo lidojumu. Jau vairāk kā divus gadus Santa ļaujas radošumam un veido košas papīra kartītes, kas cilvēkiem ļauj radīt svētku mirkļus citiem – apsveicot un pasakot vārdos nepasakāmo.
“Lai taptu kartiņas ne vienmēr ir ideja. Reizēm ļaujos krāsām un formām, kas, veidojot neskaitāmas variācijas, uzbur ainu, ko vēlos radīt. Kad ideja ir izsapņota, sākas darbs pie īstenošanas. Ņemot krāsainos papīrus, papīra nažus, līneālus un griežamo plāksni, tiek radītas kartiņu pamatnes, uz kurām tālāk tiek veidota kompozīcija. Papildus pievienojot dažādus elementus (lentītes, pērlītes, diedziņi, podziņas, kniedītes u.c.), kartiņa iegūst savu brīnišķīgo veidolu.
Darbojoties ar papīru esmu radījusi ne tikai kartiņas, bet arī pārsteigumu kastītes, piesienamas birkas, rotājumus, dāvanu iesaiņojumus u.c. papīra lietiņas.
Radot skaisto, man pasaules kņada paliek aiz loga nesadzirdēta un aizmirsta. Ir patiess prieks radīt skaisto, gūstot mieru un baudījumu, kas ļauj sapņot, ticēt un darīt…,” stāsta Santa.
Izstādi iespējams apskatīt darba dienās no plkst. 10.00 līdz 17.00, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre