2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valsts ieņēmumu dienests Smiltenē pārtrauks klientu apkalpošanu klātienē

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) informē, ka ar 2022. gada 1. decembri tiek pārtraukta klientu apkalpošana klātienē Dārza ielā 3, Smiltenē.

Smiltenes novada pašvaldība ir saņēmusi vēstuli no VID, kurā ir minēts, ka attīstoties iedzīvotāju digitālajām prasmēm, mazāka kļūst nepieciešamība VID pakalpojumu klātienes pieteikšanai. Ievērojami VID resursi ieguldīti tieši informācijas tehnoloģiju attīstībā, kā rezultātā daudzi procesi ir automatizēti un pieejami attālināti, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (turpmāk – EDS), kā arī izvērtējot klientu plūsmu un aktuālo taupības pasākumu ieviešanas nepieciešamību, ir pieņemts lēmums neturpināt klientu apkalpošanu klātienē.

Nodrošinot pakalpojumu elektronisko pieteikšanu klientiem, kuriem trūkst digitālo prasmju vai dažādu iemeslu dēļ nav pieejams internets, kopš 2022. gada 15. marta VID veiksmīgi izmanto Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra (turpmāk – VPVKAC) tīkla piedāvāto e-pilnvarotā pakalpojumu, kad VPVKAC darbinieks klienta vārdā EDS piesaka tādus pakalpojumus kā gada ienākumu deklarācijas iesniegšana un izmaiņu veikšana algas nodokļa grāmatiņas datos.

Gadījumos, ja, tomēr ir nepieciešama klātienes apkalpošana, tad turpmāk to varēs saņemt tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot uz VID vienoto tālr. 67120005  

VID apkalpošanas vieta Vidzemē: Valmieras KAC Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras novads. Klientu pieņemšana: Pirmdiena 9.00 – 18.00  un Ceturtdiena 9.00 – 18.00.

 

Evija Valaine

Smiltenes novada VPVKAC vadītāja