2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vēl tikai trīs dienas var pieteikt pasākumu Reģionu skatuvei LAMPĀ

Līdz 25. martam ikvienam ir iespēja pieteikt savu pasākumu astotajam Sarunu festivālam LAMPA, tostarp Reģionu skatuvei. Labākajām idejām par reģioniem aktuālām tēmām tiks piešķirta stipendija bezmaksas dalībai LAMPĀ 1. un 2. jūlijā Cēsīs.

 

Pateicoties “British Council” sniegtajam atbalstam, konkursā uz bezmaksas dalību Reģionu skatuvē var pretendēt organizācijas un iedzīvotāji, kuru darbības vai dzīves vieta ir ārpus Rīgas un kuru pasākumu tēma pievēršas Latvijas reģionos svarīgiem jautājumiem.

 

“Aicinu līdzdarboties Reģionu skatuves programmas veidošanā ikvienu, kam nepieciešama balss un plašāks skanējums svarīgu reģionālu problēmu un globālu jautājumu risināšanai. Latvija ir mūsu kopējās mājas, tāpēc ikviena – pat visattālākā kopiena, ja tai ir, ko teikt, var būt un runāt uz mūsu skatuves,” aicina Zane Matesoviča, “British Council” pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

 

Tāpat kā citus gadus, ikviens var pieteikt savu pasākumu (vienas vai pusotras stundas garumā) un, izturot konkursu, to organizēt uz festivāla piedāvātajām skatuvēm. Pasākuma tēma, saturs, scenārijs un dalībnieki ir brīva pasākuma rīkotāja izvēle, tāpat kā formāts. Tikmēr festivāla rīkotāju komanda parūpēsies par tehnisko nodrošinājumu un atmosfēru.

Pirms sava pasākuma pieteikšanas aicinām iepazīties ar LAMPAS veidoto ceļvedi pasākumu rīkošanā, kas pieejams šeit, kā arī noskatīties Egitas Prāmas vadīto semināru festivāla Facebook lapā šeit. Tajā būs iespēja uzzināt vairāk par šī gada festivāla norisi, pasākuma rīkošanas pamatprincipiem, konkursa kārtību un knifiem veiksmīgākai dalībai konkursā.

Vairāk informācijas par festivālu un iespēju pieteikt pasākumus meklējiet mājaslapā https://festivalslampa.lv/lv/daliba

 

Par Sarunu festivālu LAMPA

 

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

 

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo” un “British Council” pārstāvniecība Latvijā. Festivāla norisi arī atbalsta Aktīvo iedzīvotāju fonds, uzņēmumi Latvijas Finieris, LMT, Enefit, SCHWENK Latvija, Omniva, Neste Latvija, Rimi Latvija, Rīgas meži, kā arī Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

 

Papildu informācija:

Irina Kuzņecova

Sarunu festivāls LAMPA //

Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS

Tālr.: 28252237