2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Veselības projekta aktivitātes septembra mēnesī Smiltenē un Grundzālē

 

ESF projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā (Nr.9.2.4.2/16/I/052) 

 

Aicinām uz dažādām aktivitātēm Smiltenē un Grundzālē septembra mēnesī:

Bezmaksas nūjošanas nodarbības nūjošanas instruktora vadībā
Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas nūjošanas  nodarbībām   Nūjošanas pozitīvie efekti samazina sāpes un sasprindzinājumu plecu – kakla daļā; īpaši noderīga sirds un asinsvadu, muguras, locītavu, elpošanas un nervu sistēmas slimību, kā arī osteoporozes un diabēta profilaksei; paātrina sirdsdarbību vismaz par 10-15 sitieniem minūtē, kas nodrošina sirds muskuļa izturības palielināšanos; mazina stresu, palīdz kā saslimšanu profilakse.
Nūjošanas nodarbības vadīs  instruktore Vineta Veismane. Tiem, kam vēl nav savas nūjas, tiks nodrošināta iespēja tās saņemt. 
Nodarbību norises vietas un laiks: otrdienās, 14., 21., 28. septembrī. Satikšanās ar nūjošanas instruktori plkst.18:30 pie “Pilskalna sarga”  Drandu ielas galā,  Smiltenē.

Pieteikšanās: zvanot pirms nodarbības  nūjošanas instruktorei  Vinetai Veismanei uz tel. 26525276, vai rakstot Whatsapp.

 

Vingrošanas nodarbības fizioterapeita vadībā
Vingrot aicināti iedzīvotāji visās vecuma grupās, izvēloties savam sagatavotības līmenim atbilstošu nodarbības intensitāti. Nodarbības paredzētas, lai uzlabotu fizisko formu, veicinātu vielmaiņu, mazinātu tauku daudzumu, tonizētu ķermeņa muskulatūru, stiprinātu muskuļus, saites un locītavas. Vingrošanas nodarbības vadīs  fizioterapeite Baiba Gutāne.

Nodarbību norises vietas un laiks: ceturtdienās, 2., 9., 16., 23., 30. septembrī, no plkst.18.30 – 19.30, Sporta kompleksa “Teperis” stadionā, Kalnamuižā, Smiltenes pagastā, Smiltenes novadā.

Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot darba laikā uz tālr. 28680831, norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS un jāgaida apstiprinājums.

 

Jogas nodarbības
Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas jogas nodarbībām. Jogas nodarbību mērķis ir apgūt prasmes saglabāt veselību un spēkus, harmoniski mijiedarboties ar iekšējo un ārējo pasauli, pielietot šīs prasmes ikdienā. Nodarbībās tiks apgūtas jogas pamata pozas, elpošanas vingrinājumi. Tiks apgūti fizisku vingrinājumu kompleksi (locītavu, mugurkaula, gremošanas sistēmai), elpošanas prakses, kas palielina enerģiju, stresa mazināšanas tehnikas.
Nodarbības vadīs  pasniedzēja Dana  Langenfelda.  

Nodarbību norises vietas un laiks: pirmdienās  – 6., 13., 20., 27. septembrī, no plkst.18.30 – 20.00, sporta kompleksa “Teperis ” stadionā, Kalnamuižā, Smiltenes pagastā, Smiltenes novadā.

Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot  darba laikā pa tālr. 28680831, norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS un jāgaida apstiprinājums.

 

Zumbas nodarbības Smiltenē un Grundzālē

Aicinām apmeklēt zumbas nodarbības Smiltenē un Grundzālē. Zumbas nodarbību mērķis ir uzlabot fizisko un emocionālo pašsajūtu un aicināt iedzīvotājus piedalīties fiziskajās aktivitātēs.

Nodarbības notiks svētdienās 12., 19., 26.sptembrī:
10:00 sporta un atpūtas kompleksa “Teperis” stadionā, Kalnamuižā, Smiltenes pagastā;
12:00 Grundzāles estrādē, Tilta ielā 5, Grundzālē.

Iepriekšējā pieteikšanās nodarbībai ir obligāta, zvanot vai rakstot ziņu lietotnē WhatsApp trenerei Sandrai Taubei uz tālr.: 29605543.

 

CROSSFIT vingrošanas nodarbības Smiltenes stadionā

      Nodarbības paredzētas funkcionālo un augstas intensitātes sporta treniņu piekritējiem gan ar, gan bez pieredzes. Regulāri apmeklējot šādas vingrošanas nodarbības, iespējams uzlabot ne tikai savu fizisko pašsajūtu, bet arī mazināt stresu un garīgo izdegšanu. Nodarbības paredzētas visai ģimenei, ikvienam, kas vēlas iesaistīties vidējas slodzes fiziskās aktivitātēs, attīstīt kustību motoriku un stiprināt sirds un asinsvadu veselību.

  • Nodarbības notiks sestdienās, 4.,11.,28. septembrī, no plkst. 10:00 – 11:00, sporta un atpūtas kompleksa “Teperis” stadionā, Kalnamuižā, Smiltenes pagastā.

Iepriekšējā pieteikšanās nodarbībai ir obligāta, zvanot vai rakstot ziņu lietotnē WhatsApp trenerei Dacei Dzilnai uz tālr.: 22028156.

 

Skriešanas seriāls “Tepera takas”

Ceturtdienās, 2.,09.,16.,23. septembrī, no plkst. 17:15 – 19:15
Tepera ezera meža sākumā, pie Kartingu trases

 

Velobrauciens “Ieriteņo rudenī”
25.septembrī no plkst.10.00-18.00 
Dažādām iedzīvotāju vecuma grupām, iepriekšēja pieteikšanās.

Velobrauciena maršruts un laiks vēl tiks prcizēts.

 

Visas nodarbības ir bezmaksas un tajās var piedalīties ikviens Smiltenes novada iedzīvotājs. Mainoties valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības ierobežojumiem, var tikt mainīta nodarbību norise un dalībnieku skaits.

Lūdzam sekot līdzi turpmākajiem plānotajiem pasākumiem un to norises laikiem Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā www.smiltenesnovads.lv