2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Viedrades kvartāla projekts kļūs pamanāms Eiropas mērogā

Pagājušā gada nogalē Smiltenes novada pašvaldība ar Viedrades kvartāla projektu pieteicās dalībai Jaunā Eiropas BAUHAUS (JEB) tīklā. Ar prieku varam ziņot, ka Viedrades kvartāla projekts ir iekļauts dalībai šajā tīklā.

Dalība JEB tīklā nodrošinās to, ka projekts kļūst pamanāmāks Eiropas mērogā, nodrošinās vieglāku komunikāciju ar līdzīgi domājošu projektu virzītājiem un pieeju potenciālo partneru starptautiskajam tīklam no Eiropas un citiem pasaules reģioniem. Pašvaldībai arī būs iespēja piekļūt sanāksmēm un pasākumiem, kuros notiek apmaiņa ar labu praksi un pieredzi, kas palīdzēs Viedrades kvartāla projekta īstenošanā.

Īsumā par JEB

JEB ir radoša un starpdisciplināra Eiropas Komisijas iniciatīva, kas veido saikni starp Eiropas zaļo kursu, mūsu dzīvestelpu un pieredzi. Tā balstās uz trim pamatvērtībām:

  • Ilgtspēja – no klimata mērķiem līdz apritīgumam,
  • nulles piesārņojumam un bioloģiskajai daudzveidībai;
  • pievilcība – pieredzes kvalitāte un stils papildus funkcionalitātei;
  • kopība – no daudzveidības atzinīgas novērtēšanas līdz piekļūstamības un cenas pieņemamības garantēšanai.

Smiltenes novada pašvaldības īstenotais Viedrades kvartāla projekts lieliski atbilst visām JEB pamatvērtībām, jo kvartālā plānotā apbūve tiks veidota atbilstoši klimata mērķiem un apritīgai ekonomikai, kvartāls būs vizuāli un funkcionāli pievilcīgs, kā arī veidos tā apmeklētāju kopības sajūtu un iekļaušanu.

Saite uz JEB informācijas paneli, kurā pieejas ziņas par visiem JEB tīkla projektiem pasaulē ŠEIT.

 

Mārtiņš Ulāns

Izpilddirektora vietnieks attīstības jautājumos