2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Villihas delegācija apciemo Smiltenes novadu

Pirmajā oktobra nedēļas nogalē, Smiltenes novadā viesojās delegācija no Villihas pilsētas pašvaldības un Vācu-Latviešu biedrības, lai iepazītos ar jaunā  novada vadību un lielajām pārmaiņām, ko ieviesusi administratīvi teritoriālā reforma. 

Sestdien, 2.oktobrī, Smiltenes novada pašvaldības domē norisinājās oficiālā pieņemšana, kuras laikā tika diskutēts par sociālās, kultūras un izglītības jautājumiem, kurus Covid-19 vīrusa pandēmijas ietekmē īpaši strauji nācies risināt katrā pašvaldībā. Noteiktas vērtīgas atziņas par to, kas šajā laikā katrā pašvaldībā tika identificēti, kā vājie punkti attālinātā darba organizēšanai un pakalpojumu nodrošināšanai, un kā šīs problēmas risinātas.

Pieņemšanas laikā tika diskutēts par pašvaldību prioritātēm un attīstības plāniem, par līdzšinējām pieredzēm, kā arī par to kā norisināsies darbs pie dažādu jomu stiprināšanas un atbalstīšanas turpmāk.

Dienās, ko Vācijas viesi pavadīja Smiltenes novadā, tika iepazītas Smiltenes, Raunas un Apes kultūrvietas un dažādi infrastruktūras esošie un topošie objekti. Īpašs paldies par iespēju viesoties ģimeniskā gaisotnē Virešu pagasta “Līvu” saimniecībā pie Gavaru ģimenes! Atvadoties, viesi minēja, ka ilgi atcerēsies iedvesmojošos stāstus, viesmīlīgo uzņemšanu un brīnišķīgo atmosfēru, kas pavadīja viņus ik mirkli, kamēr viesojās mūsu novadā!

Paldies visiem, kas darīja šo vizīti neaizmirstamu un īpašu!

 

Informācijai: Sadraudzība ar Vācijas pilsētu Villihu (Willicha) aizsākusies jau 2002.gadā ar mērķi attīstīt un uzturēt informācijas un pieredzes apmaiņu starp pašvaldības iestādēm. Kopš 2017.gada Smiltenes novada un Willihas pilsētas pašvaldības vieno partnerības līgums, kas stiprina abu pašvaldību sadarbību, sadraudzību un turpmāko attīstību.

Foto Linda Beitika

Informāciju sagatavoja 

Linda Beitika

Smiltenes pašvaldības 

sabiedrisko attiecību speciāliste