2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Zeltainais rudens piedāvājums skolēniem – Smiltenes novadā

Smiltenes novada tūrisma informācijas centri ir sagatavojuši dažādus vienas dienas maršrutus ar aktivitātēm, kuru laikā varēs iepazīt mūsu novadu 360 grādos. Maršrutus ir iespējams kombinēt, apvienot un pārvērst divu vai triju dienu piedzīvojumā!

Vai esi aizdomājies cik liels darbs jāiegulda viena maizes kukulīša izcepšanai? Nu lūk, Maizes muzejs “Kukaburra’’ un Auļukalna muiža piedāvā līdzdarboties maizes cepšanā un protams noslēgumā aicina uz degustāciju. Iesakām arī apmeklēt “Raunas cepli’’, lai varētu pats izveidot ar savām rokām māla priekšmetu. Uz vitamīniem bagāto meistarklasi un ekskursiju aicina arī  “Amberfarm’’  Variņu pusē. Randatu klintis, Vaidavas dabas taka, Raunas Staburags, Raunas pils parka takas, Bilskas ezers un dabas taka vai Smiltenes Vecais parks ir tās vietas, kur pavisam noteikti jutīsi kā rudens viegli piekniebj pie vaigiem un zeltaini mirdz acīs. Tomēr arī Raunas pilsdrupas un skatu tornis pavērs lieliskus skatus uz Raunu rudens krāsās no augšas.. Arī muzejos ir aizraujoši! To pierāda Smiltenes novada muzejs Mēru muižā, Drustu Novadpētniecības muzejs, Elīnas Zālītes memoriālā māja, Jāzepa Vītola memoriālais muzejs “Anniņas” un Senlietu muzejs “Fazāni’’. Nav arī aizmirsts par gardajām maltītēm, kuras spēj nodrošināt kafejnīcas “Jaunā Rauna”, “Trīs pipari un kūkas”, kā arī Brantu muiža un vēl citi!

Kādi vēl piedzīvojumi gaida Smiltenes novadā? Skaties pielikumā pievienotajā PDF failā – jo tur atrodama informācija par piedāvājumiem, kā arī cenas un kontaktinformācija. Šeit atlasīti īpaši rudens piedāvājumi skolēnu grupām ar meistarklasēm, līdzdarbošanos vai kādas jomas izzināšanu!

Lai skaists un piedzīvojumiem pilns zeltainais rudens Smiltenes novadā!

 Priecāsimies palīdzēt: 

Smiltenes TIC

 Tālr.: +371 29395200
E-pasts[email protected]
Adrese: Dārza iela 3, Smiltene, LV-4729

Raunas TIC

Tālr.: +371 20113881
E-pasts[email protected]
Adrese: Valmieras iela 1, Rauna, LV-4131

Virešu TIC

Tālr.:  +371 29615699
E-pasts[email protected]
Adrese: Vecvireši, Virešu pagasts, LV-4355

 Uz tikšanos Smiltenes novadā!