2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

 Muļķības slavinājums. Folijas.

 “Muļķības slavinājums” Folijas 9. martā plkst. 19.00 Smiltenes Kultūras centra Lielajā zālē.
 
Roterdamas ERASMS darbā “Muļķības slavinājums” asprātīgi un kodolīgi izzobo gan visiem laikiem un visām tautām raksturīgus netikumus, gan arī sava laika nejēdzīgās tradīcijas, absurdās situācijas un pastāvošos trūkumus, vienlaikus sniegdams plašu ieskatu cilvēces vēsturē. “Muļķības slavinājums” dēvēts par pirmo ievērojamāko jaunlaiku satīru.
Vārdam ‘folija’ viena no nozīmēm ir ‘muļķība’. Tomēr vairāk šim muzikālajam žanram, kurš īpašu popularitāti ieguva 16.–17. gadsimtā, piestāvētu apzīmējums ‘trakulīgi’. Folijai raksturīga improvizācija, ko var salīdzināt ar mūsdienās zināmo brīvību džeza mūzikā. Skaņdarba uzbūves pamatā ir kāda melodiskā tēma un nemainīgs, atkārtots harmoniskais pamats, kas dod iespēju brīvai improvizācijai. Šajā programmā iekļautas folijas un graundi, kas radīti trīs gadsimtu laikā Spānijā, Francijā, Itālijā un Anglijā.
Vilis Daudziņš – aktieris/stāstnieks
Ieva Nīmane – flautas un oboja
Ainārs Paukšēns – viola da gamba
Pēteris Vaickovskis – pozitīvs
 
Biļetes iepriekšpārdošanā bezrindas.lv un Smiltenes Kultūras centra kasē – 7 EUR. Uzrādot skolēnu, studentu un senioru apliecības ieejas maksa – 5 EUR.