2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Apes PII “Vāverīte” bērni projekta ietvaros pēta un darbojas dabā

  

Vasara ir laiks, kad daļa pedagogu ir atpūtā, bet bērniem ir īstais laiks, lai pētītu un darbotos dabā. Apes pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” sadarbībā ar biedrību “Apes Attīstības Atbalsta klubs” šajā pavasarī iesāktais Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “Ģimenei draudzīga pašvaldība”  projekts ”Ape rada un dara!” ”- daudzpusīgas nodarbes ģimenisku vērtību stiprināšanai”  turpinās.

Iestādes bērnu aprūpētajā siltumnīcā darbi neapstājas – tiek rušināts, laistīts un mērīts! Jau izauguši un nogaršoti salāti un gurķi, tagad savus sārtos vaigus rāda tomāti. Atbildīgais par siltumnīcu katru rītu pārbauda, kādi darbi ir jāveic siltumnīcā. Vai kāds tomāta stāds nav jāpiesien, vai paši tomāti gatavojas un ir pietiekoši sārti, lai būtu gatavi garšošanai. Lai nenorautu par ātru, jātrenē pacietība. Bērni mēra, par cik centimetriem nedēļā izaudzis tomātu stāds, zīmē tomātu ziedus un skaita, cik ķekarā būs tomātu. Grupu dežurantiem ir  nepieciešama prasme izrēķināt un izdomāt, kā sadalīt jau gatavos tomātus, lai pietiktu visiem. Pagaidām siltumnīcā ienākas tikai sarkanie tomāti, bet gaidām arī dzeltenos, zaļos  un violetos, lai salīdzinātu, kuri tad garšo labāk, kā arī zinātu, ka tomāti var būt dažādās krāsās, formās  un lielumā. Visus darbus uzrauga arī vecāki, kuri ik pa laikam ieskatās siltumnīcā, vai viss tiek darīts kārtīgi.

Mazāko bērnu augstā dārzeņu dobe, pateicoties cītīgai čaklo rociņu rušināšanai un laistīšanai, piedzīvojusi neticamu gurķu ražu – pietiek gan pašiem ko kraukšķināt, gan pacienāt lielos bērnus un pieaugušos. Būs arī kāda burciņa, ko nogādāt pagrabā ziemas sezonai.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.  #SIF_vietagimenei

 

Iluta Apine
Apes PII “Vāverīte” vadītāja