2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vakara pastaiga sveču gaismā Raunā (Foto atskats)

 

Jau ceturto gadu pēc kārtas februāra pirmajā sestdienā Rauna iemirdzējās sveču gaismās. Par tradīciju un iedzīvotāju gaidītu notikumu kļuvusi Sveču pastaiga, kas īpaša ar to, ka katru gadu tā norisinās citā vietā, ļaujot iepazīt Raunas dabas krāšņumu un daudzveidību. Ciemos ir aicinājis Staburags, Dzirnavgarava, Raunas parks, Lodziņu ģimenes kolekcijas dārzs.

Šogad iepazinām Mīlestības priedes un meža taku, kas savieno Jaunatnes un Valmieras ielas. Takas sākums bija Mīlestības priedēs jeb kā raunēnieši dēvē – ,,Mīlenēs”, kas bija īpaši izceltas ar gaismām, mūziku un stāstu. Pastaiga turpinājās gar mežmalu, kas iemirdzējās neskaitāmās sveču liesmās un bija papildināta ar raunēniešu iesūtītajām dažādu paaudžu kāzu fotogrāfijām. No takas pavērās skats uz izgaismotiem, kalna virsotnē esošiem kokiem, bet takas noslēgumā apmeklētājus sagaidīja ,,Baižkalna staļļu” zirgi.

Sveču pastaigas tapšanā iesaistījās Jaunatnes un Valmieras ielas iedzīvotāji kopīgas atmosfēras radīšanā, novietojot sveces, lukturus māju logos, pagalmos, ceļmalās.

 Takā tika iedegtas 269 sveču liesmas un 70 lāpugumis, kas ar savu gaismu priecēja vairāk nekā 1500 apmeklētājus.

Lielu paldies sakām komandai – Raunas muzejam, Raunas TIC,  Raunas saimnieciskā dienesta vīriem un labiekārtošanas strādniekiem, ikgadējiem sveču gaismas nesējām – Lindai Zūdiņai, Ievai Plētienai, Rēzijai Kutilai, Dignai Soboļevai, Evijai Zurģei, Justīnei Buliņai. Īpašs paldies Raunas PII darbiniekam Zintim Volosovam par ieguldīto darbu un atbalstu! Paldies Raunas PII skolotājām un bērniem par lukturu darināšanu, kā arī bērnu vecākiem par atbalstu papildinot lukturu krājumus! Paldies Valmieras un Jaunatnes ielu iedzīvotājiem kopīgi radītajā noskaņā ielu garumā!  Paldies Jānim Sarkanim, “Baižkana staļļiem”, kafejnīcai “Jaunā Rauna” un Andrim Abrāmovam par atbalstu!

Paldies raunēniešiem un ciemiņiem, ka atnācāt, atbraucāt un nenobijāties no laikapstākļiem, kas taku padarīja vēl slidenāku un grūtāk izejamu! Uz tikšanos nākamgad!

Informāciju sagatavoja:

Linda Vecgaile, Ieva Plētiena

Foto: Jānis Lārmanis