2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Lasīšanas veicināšanas programmma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” noslēgusies

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra organizētā un koordinētā lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” bibliotēkās ir noslēgusies.
2021. gada “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” kolekciju veidoja 28 grāmatas no 8 izdevniecībām. Tās bija 11 oriģinālliteratūras grāmatas – gan spožas debijas bērnu literatūrā (Ērika Bērziņa, Inga Žolude, Elizabete Lukšo-Ražinska); dzejā – Lote Vilma Vītiņa; zinātniskās fantastikas žanrā – Džeina Šteinberga, gan jau iemīļotu bērnu un jauniešu grāmatu autoru devums – Juris Zvirgzdiņš, Agnese Vanaga, Māris Rungulis, Ieva Melgalve, Dzintars Tilaks un Kristīne Ulberga.
Tulkoto literatūru pārstāvēja 17 izdevumi no 10 valodām – igauņu, lietuviešu, somu, zviedru, ukraiņu, franču, angļu, vācu un nīderlandiešu.
Smiltenes bibliotēkā programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” piedalījās un par ekspertiem kļuva 31 dalībnieks: 11 bērni 5+ grupā, 5 bērni 9+ grupā, 4 pusaudži 11+ grupā, 1 jaunietis 15+ grupā un 10 pieaugušie Vecāku žūrijā.
Ikviens dalībnieks, kurš aizpildījis grāmatu novērtēšanas anketu, saņems pateicības balviņas par piedalīšanos. Tās var saņemt Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1, darba dienās no 10:00 līdz 17:00.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre