2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

In Memoriam: Volfgangs Broks (Wolfgang Brock)

Volfgangs Broks (Wolfgang Brock)

(05.08.1952.- 09.05.2023.)

Smiltenes novada pašvaldība ir saņēmusi skumju ziņu no sadraudzības pilsētas Villihas (Vācija) – 2023. gada 9. maijā mūžībā devies skolotājs, diriģents, kultūras darbinieks Volfgangs Broks (Wolfgang Brock).

Pateicoties Volfganga mīlestībai pret Smilteni un Latviju, ir izveidota ilggadēja sadarbība starp abām pilsētām vairāk nekā 25 gadu garumā, organizēti skolēnu pieredzes apmaiņas braucieni, amatiermākslas kolektīvu viesošanās ar koncertiem, veidotas jaunas draudzības starp latviešu un vācu ģimenēm, stiprinātas abu pašvaldību turpmākās partnerattiecības.

Pagājušajā vasarā kopīgi atzīmējām Volfganga 70 gadu jubileju, pasniedzot  pateicības rakstu par aktīvu ilggadēju sadraudzības un sadarbības veidošanu un uzturēšanu starp vācu un latviešu tautām kultūras, izglītības, sociālajos un pārvaldības jautājumos, par Smiltenes novada attīstības un starptautiskās atpazīstamības veicināšanu.

Volfgangs ir dibinājis Vācu – latviešu sadraudzības biedrību, kas katru gadu kopā pulcināja abu valstu pašvaldības. Kopš dibināšanas bijis šīs biedrības izpilddirektors.

Volfgangs atmiņās paliks kā spēcīga, harizmātiska personība, cilvēks orķestris, kurš ap sevi spēja pulcēt daudzus, iedvesmot un aizraut ar savu dzīves pieredzi, inteliģenci, humoru un mūziķa dvēseli. Viesojoties Smiltenē, vienmēr ieradās ar dziesmu un ar dziesmu – atvadījās. 

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Volfganga tuviniekiem, Vācu-Latviešu sadraudzības biedrības pārstāvjiem un visiem draugiem Smiltenē un Villihā!

 

Smiltenes novada pašvaldība