2024. gada 30. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Raunā un Smiltenē nedēļas nogalē uzdarbojušies vandaļi

Nedēļas nogalē, no 2024. gada 5. līdz 7. aprīlim, Raunā un Smiltenē uzdarbojušies vandaļi. Ir būtiski bojāta publiskā infrastruktūra, nodarot materiālus zaudējumus pašvaldībai un kaitējot sabiedrības interesēm.

Piektdienas vakarā, 5. aprīlī, Raunas centrā pārvietoti un sabojāti dekoratīvie LED* gaismas objekti – betona bumbas -, kā arī izsists stikls blakus “Swedbank” bankomātam. Sestdien, 6. aprīlī, Raunas pagasta pārvaldes darbinieki konstatējuši, ka izsists logs Rozes kluba ēkai. Taču šie nebūt nav vienīgie postījumi – jau iepriekš, 16. martā, Raunas centrā nolauztas un bojātas informatīvās plāksnes un norāžu zīmes. Visos gadījumos vainīgie ir identificēti, veicot video novērošanas kameru ierakstu analīzi vai pateicoties aculiecinieku sniegtajai informācijai. Par šiem vandalisma gadījumiem Raunas pagasta pārvalde ir vērsusies Valsts policijā. Vainīgie tiks saukti pie atbildības.

Šajā laikā postījumi nodarīti arī Smiltenes pilsētas infrastruktūrai. Vecajā parkā sabojāti āra lasītavas stiklotie plaukti, savukārt bērnu rotaļu laukumā, Gaujas ielā 1, izsists logs un izlauzts spraislis koka žogam pie mājiņas. Vainīgo noskaidrošanai tiek veikta video novērošanas kameru ierakstu pārbaude. Šo vai jebkuru citu postījumu vai pārkāpumu aculieciniekus aicinām ziņot:

  • 28659933, Smiltenes novada Pašvaldības policija;
  • 110, Valsts policija!

Smiltenes novada pašvaldība atgādina – mēs esam atbildīgi ne tikai par savu privāto, bet arī publisko īpašumu! Lūdzam būt saudzīgiem pret vidi un infrastruktūru mums apkārt, būt atbildīgiem un mācīt atbildīgu rīcību saviem bērniem! Par publiskās infrastruktūras bojāšanu var tikt piemērots sods.

Pēdējās dienās nodarīts būtisks kaitējums publiskajai infrastruktūrai Raunā un Smiltenē.

* LED – gaismas emisijas diode (no angļu valodas – “light emitting diode”).

 

Madara Mūrniece-Krūmiņa

Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas un mārketinga speciāliste